Община град Добрич ще получи допълнително 380 000 лева приходи от облигационния заем тази година

A A A
Четвъртък, 12 Май 2005

 В отговор на запитвания на гражданите на Добрич по повод облигационния заем предлагаме на Вашето внимание следните факти:

 

 Общият размер на получените средства от емисия на Общински ценни книжа е 2 600 000 евро или 5 085 158 лева. Миналата година от тях бяха усвоени 651 143  лева за преасфалтиране на улиците –“Васил Левски”, “Страцин”, “Баба Минка”, “Вардар” и “Отец Паисий” с обща квадратура 17 917 кв. м. В резултат на доброто управление на финансовите средства през 2004 година са получени приходи в размер на 10 530 лева. Тази година Община град Добрич ще получи допълнително 380 000 лева приходи като лихви по срочния депозит на средствата от облигационния заем в “Си-Банк”. Наличността в настоящия момент по сметка на Общината в “Си–банк” е 2 200 000 евро. Парите ще бъдат усвоени тази година за цялостно преасфалтиране на 4 улици и 4 булеварда. Вече стартираха ремонтите дейности по булевард “25 септември” в участъка от разклона за Гробищния парк до входа на градската градина и по булевард “Трети март” до разклона на болницата. На 17 май започват ремонтите по булевард “Русия” и улиците “Славянска” и “Вихър”.  Останалите булеварди и улици, които ще бъдат ремонтирани със средствата от облигационния заем са “Добруджа” и улиците “Генерал Попов” и “Калиакра”. Всички ремонти трябва да приключат до края на годината.

 Строително-монтажните работи, извършващи се по уличната мрежа на Добрич в изпълнение на Проект \"Рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа” включват:

-         отнемане на част от съществуващия износващ плътен  асфалтобетон чрез фрезоване;

-         полагане на изравнителен плътен асфалтобетонов слой за постигане  на необходимата равност на улицата и булеварда;

-         полагане на износващ пласт от плътен асфалтобетон.   

 След приключване на проекта със средства от облигационния заем от общо 165 километровата улична мрежа, Добрич ще има 27 километра обновена пътна мрежа.

Отклоняването на целевите средства от облигационния заем за други дейности е недопустимо и не се налага поради факта, че Община град Добрич има достатъчно собствени приходи за финансиране на  дейностите местна отговорност, приети от общинския съвет с бюджета за 2005 година. Наличността от такива средства към момента по сметките на Общината е в размер на 4 021 000 лева.   

 

 

Община град Добрич

12.05.2005 г.

 

Последна промяна: 17:27:24, 8 Август 2013
Свали в pdf