Обръщение на Кмета на Добрич, Детелина Николова по повод зачестилите вандалски прояви в града

A A A
Петък, 14 Януари 2005

 

 

 Скъпи съграждани,

 

                                              

         За пореден път нашият град осъмна с 8 изпочупени осветителни тела по улица “Димитър Списаревски” и площад “Демокрация”. Отново  сме свидетели на вандалски прояви, които доказват безотговорно и злонамерено отношение на наши съграждани.  

         Ангажирахме се и Ви обещахме да положим всички усилия, за да живеем в светъл и уютен град и въпреки крайно недостатъчния финансов ресурс, в изключително кратки срокове осветихме 130 улици.   

         Положителната промяна се забеляза от гражданите на Добрич и в същото време с огорчение наблюдаваме как постигнатото с много общ труд и средства се руши и унищожава.

         Представям на Вашето внимание, че поставянето на едно осветително тяло с всички разходи по монтажа и поддръжката струва 70 лв., а от началото на нашия мандат от вандалски прояви Общината е претърпяла загуби на обща стойност 10 000 лв.

         Тези пари, са парите на хората на Добрич и аз призовавам общественото внимание да бъде насочено към опазване и съхранение на направеното, така както всеки се грижи и пази своя дом.

         Бъдещето на един град зависи преди всичко от волята и решимостта на неговите жители да го съхранят, запазят и превърнат в привлекателно място за живот и аз съм убедена, че ще го постигнем тогава, когато се научим да бъдем добри стопани.

 

 

 

 

                                     Детелина Николова

                            Кмет на Община град Добрич    

                                                                   

Последна промяна: 17:27:24, 8 Август 2013
Свали в pdf