Кметът на Добрич, Детелина Николова пожелава на всички граждани вълнуващи коледни и новогодишни празници

A A A
Сряда, 22 Декември 2004

Скъпи съграждани,

 

На прага сме на най–светлия християнски празник Рождество Христово и встъпването на Новата 2005 година.

Всеки един от нас, в края на отиващата си година прави равносметка на отиващата си година – радваме се на всички хубаво, което ни се е случило, вземаме поука от грешките си, споделяме взаимните си тревоги, търсим най–човешките думи, за да изразим болката и вярата си.

А в Добрич се случиха и ще продължават да се случват хубави неща, защото вярвам, че поетият път е правилен и той ще промени нашия град.

По стара народна традиция посрещаме Рождество Христово и Нова Година с надеждата те да ни донесат много късмет, радост и успехи.  

Нека в навечерието на Новата година си пожелаем:

-         единен и устремен напред Добрич, в който живеем в диалог и съгласие и поставяме общото пред това, което ни разделя;

-         един по-справедлив Добрич, в който нашите майки и бащи живеят достойно, а децата ни получават повече шансове за работа и живот.

Да си пожелаем да бъдем силни и да имаме вяра преди всичко в самите себе си.

Нека малко преди да се поздравим с “Честито Рождество Христово” и да посрещнем Новата 2005 година, да повярваме, че ще успеем само ако бъдем заедно и укрепим доверието помежду си. Ако обещанията се изпълняват, обявените ангажименти се спазват и всеки поема своите отговорности.

Защото в такива празнични мигове ние най – добре осъзнаваме, че нашите предци са създали обичаите, а сега те формират нас. Да пазим тези обичаи и да се гордеем с всички традиции на Добруджа, които събират златните плодове на добруджанската земя, в които узрява хлябът ни. 

 

Скъпи мои съграждани,

 

Нека в последните мигове преди Новата 2005 година да вдигнем чаша с наздравица за просперитета на Добрич, за здраве, успехи и благополучие на всички.

Да си пожелаем мирна, спорна и плодородна Нова година!

Нека тя да бъде година на сбъднати надежди!

Пожелавам на всички граждани на Добрич весели коледни и новогодишни празници!       

 

Последна промяна: 17:27:24, 8 Август 2013
Свали в pdf