Учение за действие при извънредна ситуация се проведе в Община Добрич

A A A
Четвъртък, 3 Август 2023

Учени извънредна ситуацияДнес 03.08.2023 г. от 10:00 часа се проведе планово учение на администрацията на Община град Добрич и основните съставни части на Единната спасителна система – РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Първо РУ на МВР Добрич, Център за спешна медицинска помощ и Български червен кръст. В учението участваха и аварийни екипи на „Електроразпределение север“ и „АРЕС ГАЗ“ ЕАД.

Учението се проведе по предварително създаден сценарий- възникнал пожар в сградата на общината и пострадали служители. Целта на учението беше да се тества и оцени готовността на общината и основните съставни части на ЕСС по оповестяване, евакуация, явяване, координация при провеждане на аварийно-спасителни действия.

Задачата на аварийните екипи на „Електроразпределение север“ и „Арес газ“ бе да осигурят прекъсване на електрозахранването и газоснабдяването на сградата за провеждането на аварийно-спасителните действия.

След края на учението екипа на БЧК раздаде на присъствалите граждани дипляни със съвети за поведение и действия на населението при възникнало бедствие.

Последна промяна: 11:57:07, 3 Август 2023
Свали в pdf