Позиция на Община Добрич относно Градски транспорт ЕООД

A A A
Изображение 15564
Сряда, 12 Юни 2024

Причината за липса на градска транспорт днес, е факта, че временно изпълняващият длъжността управител на Градски транспорт ЕООД Катя Петкова не е разписала пътните листи, за да могат шофьорите да излязат и да изпълняват линиите.

В момента ръководството на Община Добрич е на среща със служителите на Градски транспорт ЕООД за изясняване на всички възникнали проблеми от естеството на работата.    

Община Добрич заявява категорично, че смяната на управителя на Градски транспорт няма да доведе до съкращения на шофьори и работните места ще бъдат запазени. Всички други твърдения не отговарят на истината и са спекулации. Градски транспорт ЕООД е 100% общинско дружество и ще бъде управлявано в изпълнение на основните социално – икономически функции, за които е създадено.

Община Добрич работи активно за удовлетворяване на исканията на гражданите, свързани с транспортната схема. Транспортът в лицето на оператора Градски транспорт ще продължи да бъде основен приоритет и да изпълнява своите отговорности.

Община Добрич се обръща с апел към всички работещи и към гражданите да не се създава напрежение, за да се осигури нормален работен режим и превозване на пътниците по приетите разписания.   

Последна промяна: 10:47:46, 12 Юни 2024
Свали в pdf