Община град Добрич, Общински съвет по наркотични вещества Добрич и Превантивно-информационен център към него, организират Велопоход под надслов ‘‘СПОРТЪТ Е АЛТЕРНАТИВА‘‘

A A A
Изображение 15536
Понеделник, 10 Юни 2024

За трета поредна година Община град Добрич, Общински съвет по наркотични вещества Добрич и Превантивно-информационен център към него, организират Велопоход под надслов ‘‘СПОРТЪТ Е АЛТЕРНАТИВА‘‘ по повод 26-ти юни- Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества.

Отбелязваме този ден, за да повишим осведомеността за проблема и да обединим действията и сътрудничеството си за постигане на свят, свободен от зависимости.

Велопоходът ще се проведе на 16-ти юни, неделя. Сборен пункт - края на Градски парк „Св. Георги” (уширението) до Детска ясла №4 ‘‘Щастливо детство‘‘.

Маршрут: край на Градски парк „Св. Георги” и начало на пътя за лозята - центъра на с. Богдан – край на Градски парк „Св. Георги” и начало на пътя за лозята.

Очакваме Ви от 9:00 часа на специална шатра в началото на маршрута, а самият старт ще бъде даден в 9:30 часа.

Организаторите са подготвили изненади.

Всички регистрирали се в началото и преминали маршрута, в края на велопохода ще участват в томбола за специални награди.

Безопасност: Велопоходът НЕ Е по затворен път.

Колоната от участници ще бъде водена от пилотна полицейска кола, а в края ѝ ще се движи служебен автомобил.

Организаторите припомнят, че инициативата няма състезателен характер. За да бъдат избегнати инциденти, е препоръчително участниците да бъдат с предпазни каски, да се движат по трасето с повишено внимание и да спазват указанията на полицейските служители.

Лица под 12 годишна възраст е задължително да са с придружител.

Всички участници са длъжни да спазват инструкциите дадени преди старта, да не изпреварват пилотната кола, както и да спазват закона за движение по пътищата, както и са длъжни да имат каска и велосипед в пълна изправност.

Припомняме изискванията по закон:

Чл. 79. Всички велосипеди са длъжни да бъдат оборудвани с изправни:

• спирачки;

• звънец или друг звуков сигнал;

• устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и червен светлоотразител отзад;

• бели или жълти светлоотразители или светлоотразяващи елементи отстрани на колелата.

Очакваме Ви!

Последна промяна: 14:39:52, 10 Юни 2024
Свали в pdf