Община Добрич ще се включи в кампанията на „Да изчистим България заедно“

A A A
Изображение 12486
Сряда, 13 Септември 2023

Община Добрич подкрепя кампанията на „БТВ Медия Груп“ ЕАД „Да изчистим България заедно“, която през 2023 година ще се проведе на 16-ти септември (събота) – Световния ден на почистването.
Тази година инициативата „Да изчистим България заедно“ ще се проведе под надслов „ГОТОВИ СМЕ!“ и е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Именно най-малките жители ще поведат страната ни по пътя към опазването и отговорното отношение към природата, рамо до рамо със своите родители, приятели и всички нас.
Община град Добрич призовава жителите на град Добрич, да почистят междублоковите пространства, прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, паркове, детски и спортни площадки и градинки, места за обществено ползване. Ръководствата на учебните заведения, институции и фирми също могат да заявят своето участие с избран от тях участък за почистване.
Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.
Извозването на отпадъците ще се извършва от „УЕЙСТ СОЛЮШЪНС БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, необходимо е желаещите граждани да се включат в почистването да заявят предварително участието си на телефони 058/604573 и 058/601207, като посочат района, който желаят да почистят.
За удобството на всички граждани, които имат желание да се включат в инициативата при поискване ще бъдат подсигурени чували за смет, които могат да получат на пропуска в сградата на Община град Добрич всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа.
https://dobriatprimer.btv.bg/daizchistim/#

Последна промяна: 11:03:38, 13 Септември 2023
Свали в pdf