Община Добрич ще се включи в кампанията на „Да изчистим България заедно“

A A A
Община Добрич ще се включи в кампанията на „Да изчистим България заедно“
Сряда, 13 Септември 2023

Община Добрич подкрепя кампанията на „БТВ Медия Груп“ ЕАД „Да изчистим България заедно“, която през 2023 година ще се проведе на 16-ти септември (събота) – Световния ден на почистването.
Тази година инициативата „Да изчистим България заедно“ ще се проведе под надслов „ГОТОВИ СМЕ!“ и е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Именно най-малките жители ще поведат страната ни по пътя към опазването и отговорното отношение към природата, рамо до рамо със своите родители, приятели и всички нас.
Община град Добрич призовава жителите на град Добрич, да почистят междублоковите пространства, прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, паркове, детски и спортни площадки и градинки, места за обществено ползване. Ръководствата на учебните заведения, институции и фирми също могат да заявят своето участие с избран от тях участък за почистване.
Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.
Извозването на отпадъците ще се извършва от „УЕЙСТ СОЛЮШЪНС БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, необходимо е желаещите граждани да се включат в почистването да заявят предварително участието си на телефони 058/604573 и 058/601207, като посочат района, който желаят да почистят.
За удобството на всички граждани, които имат желание да се включат в инициативата при поискване ще бъдат подсигурени чували за смет, които могат да получат на пропуска в сградата на Община град Добрич всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа.
https://dobriatprimer.btv.bg/daizchistim/#

Последна промяна: 11:03:38, 13 Септември 2023
Свали в pdf