Европейският парламент започва институционална комуникационна кампания, за да насърчи европейските граждани да гласуват (видео)

A A A
Изображение 15096
Понеделник, 29 Април 2024

След няколко седмици - между 6 и 9 юни - Европейският съюз ще стане свидетел на второто най-голямо демократично упражнение в света,в което гражданите ще отидат до урните на европейските избори през 2024 г. Този момент дава възможност на всеки гражданин да оформи бъдещия облик на Европа, като спомогне за утвърждаване на демокрацията- Колкото повече хора гласуват, толкова по-силна става демокрацията. Затото тя не само е основно право, но и отговорност, а най-прекият начин да се грижиш за опазването на демокрацията е да гласуваш. 

В сърцето на кампанията стои "Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб": 4-минутно видео с участието на по-възрастни европейци, които свидетелстват от първа ръка за преобразяващата сила на демокрацията в живота им. Тези забележителни хора разказват личните си истории - за преживяното от тях потисничество или крехкостта на демокрацията - и искат да ги предадат на своите внуци и следващите поколения- Те разкриват как гласуването не е нещо, което трябва да приемат за даденост и се обръщат към зрителя с призива "Използвай гласа си! Или друг ще реши вместо теб".

Последна промяна: 15:22:08, 29 Април 2024
Свали в pdf