Александър Петров и „Рисувах те“ с пет номинации за наградите на БГ радио

A A A
Изображение 14285
Понеделник, 18 Март 2024

Александър Петров е номиниран в категориите БГ дебют, БГ песен, БГ текст, БГ изпълнител и БГ видеоклип за Годишните музикални награди на БГ радио! Поводът за тези номинации е неговата дебютна песен –„Рисувах те“. Припомняме, че автор на музиката и аранжимента е Димитър Атанасов, а Александър сам пише текста на песента. Режисьор на видеоклипа е Павлин Иванов – Bashmotion, а във видеото взема участие младата актриса Маргарита Лъчезарова.

В началото на месец март БГ радио отпразнува 23 години от своето създаване, като заедно с това обяви и предварителния списък с номинациите за Годишните музикални награди. За да гласувате успешно за Александър, е необходимо във всяка от посочените на сайта категории да изберете още 4 изпълнители или песни. Преди да направите своя избор, можете да чуете откъс от всяка номинирана песен в рамките на гласуването на https://gmn.bgradio.bg/.

В неделната вечер бе излъчено и новото издание на класацията „Ново 10+2“ по БНТ 2 с водещ Васил Громков, където „Рисувах те“ успя да се пребори за престижното второ място. Зрителите отново имат възможността да подкрепят песента в класацията от днес до края на месец март на сайта https://bnt.bg/bg/a/novo-10-2, като тя ще се състезава за „Хит на месец март“.

През 2022 година Александър достигна до финала на „Гласът на България“, заемайки почетното трето място. Понастоящем е трети курс студент по медицина в Медицински университет – Варна, възпитаник е на две добрички училища – СУ „Петко Рачов Славейков“ от 1 до 7 клас и на Езикова гимназия „Гео Милев“, където е удостоен с наградата „Йордан Парушев“ на името на първия директор на гимназията. През лятото на 2021 година младият изпълнител и автор на поетични стихове е отличен като Лауреат на Фондация “Димитър Бербатов“ в област Изкуство за постиженията си в направление поп пеене и поезия.

Последна промяна: 08:57:22, 18 Март 2024
Свали в pdf