Добрич се включва в Националната спортна проява "СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО 2022"

Добрич се включва в Националната спортна проява "СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО 2022", снимка 1

          На 08.10.2022 г. БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ организира за 30-ти пореден път, Световен ден на ходенето с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Проявата се осъществява под патронажа на министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР 2021-2024“

         Община град Добрич, съвместно с ОП „Спортни имоти“ и доброволци от Младежки център – Добрич, ще организира спортната проява в Добрич.

          Проявата ще стартира на 08.10.2022 г. от 10.00 ч. и ще приключи в 13.00 ч. Талони за участие ще бъдат раздавани до 12.30 ч.        

          Всеки участник ще получи талон за участие от избран начален пункт. Във всеки краен пункт ще бъде поставена кутия, в която ще се пускат талоните за участие в томбола.

          Маршрутът, който ще бъде изминат от всеки, включил се в проявата, до крайния пункт ще бъде избран индивидуално от всеки участник.

Община град Добрич  обявява два маршрута, както следва:

 

Начален пункт:

Краен пункт:

1. Младежки център - Добрич                

 

  1. СК „Простор“

/пред СЗ „Добротица/

 

2. СК „Простор“ 

 /пред СЗ„Добротица/                     

2. Младежки център - Добрич

 

         При желание участниците ще имат право да изминат  и двата маршрута, като от всеки начален пункт ще получат отделен талон за участие в томбола.

         Допуска се и участие с велосипед.

         В инициативата ще могат да се включат всички желаещи, независимо от възраст, пол, ниво на физическа подготовка и др. 

          Община град Добрич ще осигури една специална награда – велосипед и поощрителни награди – топки, въженца за скачане, хилки за тенис, ракети за бадминтон, раници.

          Печелившите ще бъдат изтеглени от комисия. Номерата на печелившите талони, наградите и мястото за получаването им  ще бъдат обявени на официалния сайт и facebook страницата на Община град Добрич на 11.10.2022 г.     

         Тениски, осигурени от Община град Добрич, както и тениски и раници от БФСВ ще бъдат раздадени в деня на провеждане.

         Националната проява Световен ден на ходенето ще се проведе в Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово,  Разград, Русе, Благоевград, София – СО, р-н Панчарево, с. Лозен.

         В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

        Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората.

        Община град Добрич кани всички жители и гости на града да се включат в проявата!

Нагоре