Превантивно - информационен център по наркотични вещества организира конкурс за есе на тема "Изборът да си свободен"

Превантивно - информационен център по наркотични вещества организира конкурс за есе на тема "Изборът да си свободен", снимка 1

Превантивно-информационен център по наркотични вещества към Общински съвет по наркотични общества  гр. Добрич  отправя предизвикателство към младите хора да се включат в конкурса за есе на тема „Изборът да си свободен“. Конкурсът е посветен на 26 юни Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.  

Темата е специално подбрана с идеята  учениците от 7. до 11. клас да разсъждават върху изборите, които правим в живота. Кои от тях ни правят свободни и кои ни тласкат в клопката на зависимостта? Ценим ли свободата си или я пропиляваме за фалшивото щастие на наркотиците?!

Творбите трябва да включват лични разсъждения на автора. Есетата да бъдат изпращани в PDF формат в рамките на 1-2 страници с добавени данни за участника: трите имена, училище, клас и телефон за контакт.

Крайният срок за изпращане е до 10 юни 2021 година на e-mail: picdobrich@abv.bg

Специално жури ще оцени творбите, а най-добрите ще бъдат наградени на 26 юни – ден преди Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.  

Нагоре