Трето издание на фестивала „Хлябът, който ни свързва“

Трето издание на фестивала „Хлябът, който ни свързва“ , снимка 1

На 26 септември (събота) от 10.30 ч. до 17.00 ч. на пл. „Свобода“  каним децата на Добрич да се включат във фестивала „Хлябът, който ни свързва“, организиран за трета поредна година от Община град Добрич, Регионален исторически музей – Добрич и Художествена галерия – Добрич.

Фестивалът „Хлябът, който ни свързва“ се реализира за първи път през 2018 г. с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура". През тази година ще се осъществи за трети пореден път. Целта е да организираме празник на общността, в центъра на който е хлябът като устойчив културен символ, разпознаваем от всеки човек и неотменно присъстващ в цялата история на човешката цивилизация. Чрез реализацията на планираното събитие се визуализират по един нетрадиционен и атрактивен начин отделни времеви отрязъци от европейската цивилизация, за да се покаже културата и традициите на нашия регион като част от световната култура.

Фестивалът „Хлябът, който ни свързва“ се превръща в истински празник за децата и хората на Добрич.

 

Тази година във фестивала участват с видео – рецепти и Мастър клас побратимените градове на Добрич от Первомайск, Украйна и Тамбов, Нижний Новгород и Саратов Русия, които може да гледате на 26 септември във фейсбук – страница в Община град Добрич.     

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

 

 

 

Нагоре