Клавирен рецитал на Иван Керековски - част от програмата на Община град Добрич за 25 септември - празника на града

Клавирен рецитал на Иван Керековски - част от програмата на Община град Добрич за 25 септември - празника на града , снимка 1

Със съдействието на Министерство на културата и Община град Добрич в Огледална зала „Нели Божкова“ от 18.00 часа ще се състои  концертът на блестящия млад пианист Иван Керековски по повод 25 септември. Под наслов „От Бетховен до Владигеров“ почитателите на класическата музика ще имат възможност да отбележат празника по любим за тях начин.

Иван Керековски е роден през 1991 г. в град Варна. Започва обучението си по музика в НМУ “Л. Пипков” в класа по пиано на Мили Белчева. До завършването си през 2010 г. печели награди от конкурси по пиано и камерна музика като “Виенска класика”, “Лист-Барток”, “Млади виртуози”, “Класика и съвременност” и др. Носител е на “Изключителна стипендия” на фондация “Комунитас”. Гостува на фестивалите “Варненско лято”, “Салон на изкуствата”, “Софийско лято” и “Европейски музикален фестивал”. Участва  в майсторски класове на Емил Наумов във Франция, Имре Роман в Унгария, Пол Бадура - Шкода в Белгия и на Ансамбъл “Модерн” в Австрия. Завършва Кралската консерватория в Брюксел през 2015 г. при Боян Воденичаров. Негови преподаватели там са и Томас Дилченс, Антон Куерти, Алексей Любимов, Давид Долан, Фредерик Ржевски и др. По това време изнася солови и камерни концерти в Брюж, Брюксел, Антверпен и София. През 2012 г. кметството на Брюксел му присъжда престижната белгийска награда “Вокасио” ( стипендия за музика, учредена през 1963 г.). След дипломирането си се установява в България и активно концертира със солови рецитали и с камерни състави в България и Европа. Бил е солист на Софийската филхармония, Видинска филхармония, Оркестъра на Класик ФМ Радио и на Габровския камерен оркестър.

В програмата:

 

Лудвиг ван Бетховен – Единадесет багатели оп. 119

Роберт Шуман – Утринни напеви оп. 133

Йоханес Брамс – Три интермеци оп.117

Панчо Владигеров – Три кратки пиеси оп. 64 и Четири пиеси оп. 65

 

 

Вход свободен, заповядайте !

Нагоре