25 години Състав за градски шлагери „Добрич“

25 години Състав за градски шлагери „Добрич“, снимка 1

С празничен концерт на сцената на Скейт парка в Градски парк „Свети Георги“ съставът за градски шлагери „Добрич“ при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ с ръководител Валентин Георгиев ще отбележи своя 25-годишен юбилей под наслов „Добрич“ и приятели“. Датата на събитието е 24 август, събота, а началният час – 18.30 ч.

Организатори на концерта са Община град Добрич, Народно читалище „Добрич 2017 г.“ и Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“. За да поздравят формацията по случай юбилея, в концерта ще участват и групи и любителски състави, които представят градски и автентичен фолклор.

Творческият път на Състав за градски шлагери „Добрич“ е неразривно свързан с читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ още от самото му създаване. Завидна е активността на състава – участва в много конкурси и фестивали на старата градска песен, носител е на престижни награди, неизменна част е от музикалната програма на Добрич.

Събитието е с отворен вход за всички любители на градския шлагер и всички приятели на състава, без които групата не би съществувала четвърт век.

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!

Нагоре