Иначе казано

Иначе казано, снимка 1

5 юни, 19.00 ч.

Място: Драматичен театър „Йордан Йовков“

„Иначе казано“

1 час и 20 минути

Автор: Флориан Зелер

Превод: Снежина Русинова-Здравкова

Режисьор: Владимир Петков

Сценография: Чайка Петрушева

Композитор: Михаил Шишков

Хореография: Мила Искренова

Участват: Георги Кадурин, Мариана Миланова, Веселин Калановски, Рая Пеева

Режисьор на спектакъла „Иначе казано” е Владимир Петков, а в ролите ще можем да се насладим на играта на две актриси от трупата на Младежки театър „Николай Бинев“ – Мариана Миланова и Рая Пеева, както и на специалното участие на Георги Кадурин и Веселин Калановски.

 

Автор на пиесата е известният френски драматург Флориан Зелер, удостоен с множество престижни номинации и награди, включително за френските театрални награди „Молиер“. Английският всекидневник The Guardian го определя като „най-вълнуващият драматург на нашето време“.

Преводът на пиесата е на Снежина Русинова–Здравкова.Сценографията и костюмите са дело на проф. Чайка Петрушева, която ще преобрази сцената на Младежки театър „Николай Бинев“ за първи път от 1994 г.!

Композитор е Михаил Шишков–син, а един от най-изявените български хореографи – Мила Искренова, също е част от постановъчния екип.

„Една вечер Даниел (Георги Кадурин) и съпругата му Изабел (Мариана Миланова) решават да поканят на гости своя приятел Патрик (Веселин Калановски), който от своя страна е решил да ги запознае с младата си приятелка Ема (Рая Пеева), заради която е напуснал бившата си съпруга. Но тази среща се превръща в ураган в главите на домакините, който нарушава удобното им равновесие. Свободни ли сме в изборите си, докъде можем да стигнем понесени на крилете на желанието и способни ли сме да преосмислим живота си са основните въпроси, които се задават в това представление .“

 

Постановъчен екип:

Превод Снежина Русинова–Здравкова

Режисьор Владимир Петков

Сценография Чайка Петрушева

Музика Михаил Шишков–син

Хореография Мила Искренова

Фотограф Гергана Дамянова

Участват: Георги Кадурин, Мариана Миланова, Веселин Калановски и Рая Пеева

 

 

Нагоре