Община Добрич призовава гражданите да заострят вниманието си за падащи ледени висулки

          Община град Добрич информира гражданите, че се наблюдава тенденция за подобряване  на времето. По данни на Националния институт по Метеорология  и Хидрология в дните до края на седмицата в светлата част от денонощието се очакват положителни температури, а в тъмната отрицателни такива.Това предполага топене на падналия сняг през деня и образуването на ледени висулки  под стрехите на обществени и жилищни сгради през нощта.   

        Община град Добрич призовава гражданите да ограничат своите  излизания по не добре почистени и заледени улици и бъдат много внимателни. В случай, че е необходимо излизане, да заострят вниманието си за падащи ледени висулки и по възможност да се движат далече от такива сгради. При инциденти гражданите могат да се обаждат на следните телефони в          Община град Добрич,  на които е осигурено денонощно дежурство:   60 27 24-          60 56 24   

           От Гражданска защита съветват: Граждани, собственици и ползватели на сгради, при констатиране на образували се ледени висулки вземете всички необходими мерки за незабавното им отстраняване.  

Нагоре