Продължава усложнената обстановка в Добрич

          Пресслужба  

          Продължава усложнената обстановка на територията на Община град Добрич. След продължилия снеговалеж и снегонавявания през изминалата нощ, от сутринта е осигурено излизането и движението на тролейбусния и автобусния транспорт. През нощта и днес през целия ден е разширен обхвата на почистване на главните транспортни маршрути. Днес по обяд започва почистване на събирателните и обслужващи улици в града.  

        В тази връзка апелираме към водачите на МПС да не предприемат без принудителни причини излизане с автомобилите си, да освободят при възможност незабавно основните улици от паркирани и изоставени автомобили. Изключение е възможно само за автомобилите със специално предназначение и оборудване.     

       На основание заповед на областния управител е забранено движението на МПС по пътищата в областта и не се допуска излизането на автомобили по направленията извън град Добрич.  

       Започва събирането и извозването на битовите отпадъците като за целта концесионера фирма “Шеле” пуска три подсилени екипа за освобождаване от снега и вдигане на контейнерите.    

      Отново призоваваме всички граждани, собственици на имоти, търговски обекти, офиси и други да започнат незабавно почистване на прилежащите площи.   

Нагоре