Танцов Комплекс "Алексия-Изида"

A A A
Изображение 3162

https://www.aleksia-izida-dobrich.com/


Школа по танци "Алексия" е създадена от Младежки дом - гр. Добрич през 1994 г. През 1995 г. става частна школа и е оглавена от Севдалина Мавродиева. През 2006 г. става член на Българска Танцова Организация и е пререгистрирана като Зонална Танцова Организация "Алексия"- Изкуство, Култура, Спорт.

Ежегодно в ЗТО"Алексия" се обучават над 300 деца в различни направления по съвременното танцово изкуство. Школата взема активно участие в културния и спортен календар на Добрич, страната и чужбина.

ЗТО"Алексия" е една от водещите школи в областта на съвременния танц и в частност дисциплината "Танцово шоу" (Showdance).

Хореографът на ЗТО"Алексия" - Севдалина Мавродиева и нейните възпитаници притежават колекция от над 260 дипломи и над 150 купи и медали от фестивали, конкурси и шампионати в България и чужбина. В редиците на ЗТО"Алексия" са първите и за сега единствени българи- финалисти на Световния шампионат по Шоуденс - гр. Риза, Германия.

През 2011 год. ЗТО"Алексия" отвори вратите на новият Танцов Комплекс "Алексия - Изида". Негов ръководител е Севдалина Мавродиева-Нейкова, която е и ръководител и хореограф на ЗТО "Алексия". Комплексът е една от най-добрите танцови бази в България. Предлага занимания по различни стилове танци за всяка възраст.

Свали в pdf