Сдружение на писателите - гр. Добрич

A A A

Контакти:
ул. „Ген. Киселов” 1,
тел. +359/886/ 016 163,
e-mail: [email protected]

Сдружението на писателите в Добрич е създадено през лятото на 1979 г. като подразделение на Съюза на писателите в България. От 1997 г. то е регистрирано като Сдружение с нестопанска цел. През същата година, съвместно с фирма „Ато” с президент Ваня Янкова,  започна издаването на вестника за животопис и култура „Антимовски хан”. Единадесет години вестникът е литературна трибуна на пишещите в региона. Летописът на изданието включва първия главен редактор - поетът Драгни Драгнев и отговорния секретар - белетристът Красимир Бачков. В различно време през годините главни редактори са били още Петранка Божкова, Марина Константинова, Йордан Дачев - писател, публицист, почетен гражданин на Добрич, Драгомил  Георгиев, Генчо Златев, Рада Въртунинска, Александър Белчев, Надежда Карапанчева и  Валентина Добринчева.

От 2009 г. вестникът  прерастна в списание за животопис и култура и се разпространява из цялата страна. „Антимовски хан” излиза в четири книжки годишно. Редактор е Сашо Серафимов. Списанието е едно от малкото национални литературни издания в България и е високо ценено от автори и читатели. Има собствен сайт: www.antimovski-han.org.

Сдружението на писателите извършва и активна издателска дейност, като през годините е издало десетки книги на талантливи български автори. Негови членове са носители на регионални и национални литературни награди.

Председател на сдружението е Сашо Серафимов.

Свали в pdf