Детски музикален театър "Дея"

A A A
Детски музикален театър

бул. „25-ти септември" 44, гр. Добрич

https://www.dmtdeya.com/

Детски музикален театър „Дея“ е създаден през 2014 г. 

Театъра създава детски мюзикъли, които обикновено са вдъхновени от приказки на  известни автори. Музикалният театър е един от най интересните и сложните  жанрове на изкуството, който включва в себе си няколко различни дисциплини - хореография, актьорско майсторство, сценична реч и пеене. По тази причина, всяко едно дете може да намери  своето място тук.

В театъра развиват таланта си над 150 деца от град Добрич на възраст от 5 до 18 години.

Със своите сценични изяви, театър „Дея“  завоюва много призови награди, купи и грамоти от всички национални и международни конкурси, на които са се явили. Творчеството на детски музикален театър „Дея“  е част от културния живот на град Добрич, също така представя спектаклите си и в други градове на големи сцени.

Това е резултат от безграничния талант и голямото желание, любов и трудолюбие, които децата и младежите от Детски музикален театър „Дея“ влагат по време на репетициите.  

Ръководител на театъра е Лана Анцаридзе, завършила Музикално училище, специалност „Пиано“, гр. Гомел, Беларус; Музикален колеж на изкуствата „Н.Ф Соколовски“ ,специалност „Хоров диригент“, гр. Гомел, Беларус; Белоруска Държавна Академия на Изкуствата, специалност „Актриса в Музикален театър“, Минск, Беларус. 

През 2019 г. е отличена с Награда „Млад творец“ Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката.

Свали в pdf