Арт център "Палитра"

A A A
Арт център

www.artcenter-palitra.com

Арт център „ПАЛИТРА" е създаден в края на 2001 година от Иван Иванов. Първоначално дейността на центъра е насочена само в областта на  съвременното танцово изкуство. През 2004 година се открива и студио за поп и рок изпълнители и така се дава старт на основната идея-създаване на институция, която да обединява всички сценични и музикални изкуства.От 2010 година арт центърът има нов дом с 3 танцови зали, концертна зала и 4 музикални кабинета,  което позволява дейността му да се развие максимално. Ежегодно в „Палитра" се обучават над 250 деца в студиата по модерен танц, класически балет, хип-хоп, брейк, артфотография, студия за поп и рок изпълнители, народно пеене и музикално студио. Организират се и курсове без възрастови ограничения по народни танци, тае бо, каланетика и степ аеробика, зумба фитнес.

Децата на „Палитра" са носители на над 150 награди от национални и международни конкурси и фестивали. Лауреати са  на международни фестивали в Италия,Франция и Гърция. Многобройни са и самостоятелните концерти  и участия в общоградски културни  прояви.

Благодарение на доброто партньорство с Община град Добрич, Арт център „Палитра" осъществи три проекта. Един от проектите е фестивал на българското хоро „За леса", който има амбицията да се провежда ежегодно с цел популяризиране на автентичния български фолклор.

Основните цели на професионалния екип от педагози и хореографи на Арт център „Палитра" е да разкрие и развие таланта, да възпита естетически вкус, да развие колективен дух и да осмисли свободното време на всяко дете чрез силата на изкуството.

Свали в pdf