Културни институти

ПРОФЕСИОНАЛНИ КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ
И
ЛЮБИТЕЛСКИ СЪСТАВИ С МЕЖДУНАРОДНА ИЗВЕСТНОСТ

 

БЪЛГАРСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР


За контакти:

Тел.: +359 58 603 349;605 458

0884 311 483

email: bkodobrich@abv.bg

 

Създаден е през 1968 година под името Толбухински камерен оркестър. В началото работи с гостуващите диригенти проф. Васил Стефанов, Константин Илиев, Добрич Петков, Васил Казанджиев и др. През 1972 година неговото ръководство поема Йордан Дафов с подкрепата на проф. Константин Илиев. Оркестърът се издига до един от най-добрите камерни ансамбли в страната. През този период, наред с многобройните си изяви в България, оркестърът осъществява и първите си турнета в Европа - Румъния, Полша, Чехословакия, Унгария, Холандия, Германия, Швеция, Италия, Франция и др. Гостуват изявени диригенти като Константин Илиев, Васил Казанджиев, Емил Табаков, Милко Коларов, Пламен Джуров и др. Като солисти се изявяват Минчо Минчев, Георги Бадев, Стойка Миланова, Антон Диков и др. През 1990 година оркестърът приема името Български камерен оркестър - Добрич. Продължава активната си концертна дейност като прибавя нова географска територия за изявите си - Азия. Паралелно с  това БКО развива активна звукозаписна дейност в БНР, Радио Франс, Шведското национално радио. Оркестърът концертира и в Испания, Япония и Южна Корея. От 1997 до 2001 година работи с диригентите Алексей Измирлиев, Евгени Димитров, Виктор Майер, Димитър Караминков.  През последните години са гостували като солисти Жени Захариева – пиано, Ангел Станков – цигулка, Йосиф Радионов- цигулка, Чуан ЮнЛи, Китай – цигулка, Венцислав Николов – виолончело, Людмил Ненчев – цигулка, Кремена Ачева – флейта, Йовчо Крушев – пиано, Евгения Дундекова – мецосопран, Илияна Селимска – сопран, Данчо Радевски - кларинет и др. В момента диригент на оркестъра е Алексей Измирлиев.

 


ДУХОВ ОРКЕСТЪР
За контакти:
Тел.: +359 58 602 017

     Духов оркестърОркестърът е създаден през 1963 година. Гостувал е с успех в Германия, Полша, Чехословакия, Холандия, Унгария, Русия и др. Носител е на отличия на Национални прегледи на духовите оркестри.

Солисти на оркестъра са били: проф. Сава Димитров, проф. Петко Радев, проф. Димитров Савов, проф. Марин Вълчанов, Анатоли Вапиров, Свилен Симеонов и др.

От създаването на оркестъра до 1993 година негов диригент е Иван Стоянов. От 1993 година и в момента диригент е Стоян Монов.

 

ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ ГРАД ДОБРИЧ


За контакти: ул. България № 14, Добрич 9300,
00359 58 602215 - директор
00359 58 602091 - уредници
http://dobrichgallery.org/

Художествена галерия Добрич - централен входХудожествена галерия - Добрич е музей за изобразително изкуство с богата експозиция от творби на български художници - живопис, графика, скулптура и обекти от хартия.
Намира се в пешеходната зона на Добрич, в която са съсредоточени културни инстути, търговски обекти, ресторанти и заведения. Сградата на галерията е в стил неокласицизъм и е от малкото запазени в града от 30-те години на 20 век. Тя е паметник на културата и един от 100-те национални туристически обекта в България. На два етажа, в 9 зали е постоянната експозиция на галерията, в която са изложени шедьоври на живописта, скулптурата и графиката от началото на 20 век до 90-те години.

Интерес представляват постоянните тематични колекции: 

„Златото на Добруджа"
вдъхновена от българските традиции и фолклор; творби на най-известните български художници от 20 век - Иван Мърквичка, Владимир Димитров - Майстора, Найден Петков, Светлин Русев и др. В картини и пластики е пресъздаден трудът на добруджанеца, сезоните на полето, плодовете на земята, ритуали и  празници.

Живопис от стилово многообразие - Димитър Арнаудов, Андрей Даниел, Димитър Киров,

Портрет на Жан Луи дьо Грено платно от 17 век,  красяло интериора в дома на наследниците на придворната дама на Фердинанд - графиня Ан дьо Грено - Станчов.

„Скулптура" - в бронз, дърво и камък в залата са подредени творби на едни от най-емблематичните скулптори за 80-те и 90-те години на 20 век - Альоша Кафеджийски, Ангел Станев, Иван Русев, Емил Попов, Михаил Шапкарев и др.

 „Хартията"
http://www.art-paper.org/
Eдинствената в страната колекция  творби от хартия e селектиранa в продължение на 10 години/1995 - 2005/, през които галерията е организатор на международни изложби и представя творческите търсения  на автори от България, Гърция, Корея, Хърватия, Словения, Франция, Испания, Македония, Босна и Херцеговина, Молдова, Беларус, Румъния, Швейцария, Финландия, Унгария, Турция и др. eкспериментални работи от хартия като произведение на изкуството. Артистичност, въображение, експеримент характеризират творбите в постоянната експозиция, показващи превъплъщенията на хартията в пластики, инсталации, колажи и  ръчна хартия.

Графика
Постоянната експозиция "Графика" проследява развитието на българското графично изкуство отХудожествена галерия Добрич края на ХIХ век до наши дни. Включени са възрожденски щампи от фамилиите Карастоянови и Клинкови -  основатели на Самоковската гравьорска школа, творби на Васил Захариев, Николай Райнов, Веселин Стайков, Илия Бешков, Златка Дъбова, Любен Диманов, Стоян Цанев, Стоимен Стоилов, Румен Скорчев, Борислав Стоев, Мария Духтева и други съвременни автори. Чрез разнообразието на стилове и графични техники, експозицията илюстрира тенденциите на развитие на съвременната българска графика.

„Килиите" - пространство за изкуство - автентичните арестантски килии в сутерена на сградата, запазени от времето на функционирането й като съдебна палата и полицейско управление са „отворени" като експозиционно пространство за съвременно изкуство.

В три зали се организират временни изложби от фонда на галерията, гостуващи експозиции от галерии, творчески групи, културни центрове и др. Образователните програми са важна част от дейността на галерията. Обособено е пространство за работа с деца и ученици, наречено Работилница за въображение, в което те рисуват, колажират, играят и научават http://www.kids.dobrichgallery.org/

Информацията в експозиционните зали е на български и английски език. Колекциите са достъпни за хора с физически затруднения и възрастни.

ДЕТСКИ ХОР "МАЕСТРО ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ"
За контакти:
тел.: +359 58 602 477
        +359 58 602 489

Хорът е създаден през 1961 година. Негов основател и диригент до 2007 година e маестро Захари Медникаров - световноизвестен диригент, почетен гражданин на Добрич. От м. юни 2007 г. с Решение 57 - 7 от 26.06.2007 г. на Общински съвет град Добрич Детски хор носи името „Маестро Захари Медникаров". Днес главен диригент на хора е Елвира Пастърмаджиева, диригент - Росица Дурмушлийска и вокален педагог - Андреана Димитрова.  

Активното присъствие на този творчески колектив има много измерения. Носител е на златни медали и дипломи за високи художествени постижения от всички републикански фестивали на художествена самодейност, на І-ва награда от Х-я международен майски хоров фестивал във Варна, на две първи награди от международния конкурс за полифонична музика в Арецо - Италия, на І-ва и специална награда от ХХІV европейски младежки фестивал в Неерпелт - Белгия, на първа награда от хоровия конкурс на Би Би Си. С огромен успех хорът е гостувал в Чехия, Словакия, Германия, Русия, Италия, Белгия, Япония, Дания, Швейцария, Германия, Полша, Венецуела и др.
 

ХОР "ДОБРУДЖАНСКИ ЗВУЦИ"
За контакти:
Тел.: +359 58 602 477

     Хор
Хорът е един от ветераните на нашата хорова самодейност. Създаден е през 1901 година. С развитието му са свързани имената на И. Камбуров, Роман Спатаров, Атанас Бъчваров, Йосиф Душек и др. През 1952 г. на диригентския пулт застава маестро Захари Медникаров - световноизвестен диригент , почетен гражданин на Добрич. От 2007 г. диригент на Хор „Добруджански звуци" е Елвира Пастърмаджиева.

Богата е концертната дейност на хора в страната и чужбина - Румъния, Русия, Германия, Унгария, Италия, Англия, Гърция. Турция. Хорът е лауреат на всички републикански фестивали, носител е на международни награди от Арецо - Италия, Ланголен - Англия, Анталия Турция и др.ХОР НА УЧИТЕЛКИТЕ 
За контакти:
Тел.: +359 58 604 309

     Хор на учителките
     Хорът е създаден през 1966 година. За своето няколкодесетилетно съществуване хорът е завоювал изключителни успехи както в България, така и в чужбина. Лауреат е на ІІІ, ІV, V и VІ републикански фестивали, носител е на един сребърен и седем златни медали. По случай 1300 годишнина от създаването на българската държава хорът е награден с медал за заслуги към БНА. Завоюва втора награда и сребърен медал от международния майски хоров конкурс гр. Варна - 1985 г. и първа награда и "Сребърен делфин" от международния фестивал гр. Фивицано - Италия. Носител е на диплом от фестивала на хоровата самодейност "Техо" - Тетово, Македония. За 40 години творческа дейност хорът е изнесъл над 400 концерти в Добрич, страната и чужбина - Чехословакия, Русия, Полша, Италия, Словакия, Македония, Унгария, Франция, Португалия, Швейцария. Главен диригент на хора е Райко Тонев, а диригент - Маргарита Русева.


ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ
"ДОБРУДЖА"

За контакти:
Тел.: +359 58 601 666

     ansamble_dobrudja.
     Ансамбълът е създаден през 1954 година. Негова основна задача е да издирва, съхранява и популяризира фолклорното наследство на добруджанския край. В неговите програми са показани богатството от мелодии, песни, танци и фолклорни костюми, обединени от една осъзната автентичност. През повече от половинвековното си съществуване ансамбълът е изнесъл над 8100 концерта. 

     Ансамбъл "Добруджа" участва активно в концертния живот на страната. С голям успех е гостувал във Франция, Белгия, Русия, Великобритания, Австрия, Швейцария, Холандия, Германия и много други. Едно от последните успешни участия на ПФА "Добруджа" е във фестивала "Европалия". 
     
     Осъществената звукозаписна дейност увеличава многократно неговите почитатели. Главен художествен ръководител на ПФА "Добруджа" е Стоян Господинов.


ПРЕДСТАВИТЕЛЕН ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ "ДОБРОТИЦА"
при Общински Младежки център "Захари Стоянов"


Художествен ръкововодител: Александър Александров

ПТА Представителният танцов Ансамбъл "Добротица", създаден през 1970 г., заема важно място в културния живот на ОБщина град Добрич, представя българския фолклорен танц от различни области на България пред чуждестранните туристи по нашето Черноморие, печели почитатели и извън страната - Русия, Унгария, Полша, Франция, Гърция, Алжир, САЩ.

Успехите на състава са плод на ясна репертоарна политика, основа за високото художествено равнище на колектива. Над 1000 концерта, повишен интерес към изявите на ансамбъла, непрекъснато желание на публиката за срещи с него - такава е реалната равносметка на положения труд.

Изпълнения като "Тракийски танци", "Хасковски сватбени танци", "Либе ле" на Кирил Дженев, "Гергьовден", "Еньова буля", "Трифон зарезан", "Новогодишни празници" на Методи Кутев, "Северняшката" и "Кукери" на Борис Вълков, "Шопски танци" на Петър Григоров, "На мегдана в Добруджа" на Александър Александров и други се посрещат винаги с възторг от публиката. 

     


ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "ЙОРДАН ЙОВКОВ"
За контакти:
Тел.: +359 58 605 313
        +359 58 605 412
Адрес: ул. "България" 5, Добрич 9300
e-mail: mailto:d.teatre_dobrich@mail.bg
         

     
     Драматичен театър ДТ "Йордан Йовков" е създаден през 1928 година. В близо 80-годишната му история е вграден животът на стотици майстори на сценичното изкуство. За 78 сезона са осъществени около 550 постановки, реализирани са над 17 000 представления пред повече от 5 000 000 зрители.
    
     Театърът е неизмеримо духовно богатство не само за град Добрич, но и за цяла България.

 

 

 

ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР "ДОРА ГАБЕ"
За контакти:
тел.: +359 58 502 483
        +359 58 602 447

Театърът е професионален от 01.01.1963 година. Има реализирани около 140 постановки. ДКТ "Дора Габе" е участвал в международни фестивали и е носител на много награди. По-значими от тях са: ІV национален преглед на куклените театри в София - Първа актьорска награда, Варна 88 - "Златен делфин" за актьорско изпълнение и колективна награда на актьорите, Варна 96 - "Златен делфин" за актьорско майсторство на Е. Илиева и П. Петков. Театърът е изнасял представления в Хърватска, Мексико, Германия, Швейцария, Италия, Австрия, Унгария, Испания, Русия.


ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР "ЗАХАРИ СТОЯНОВ"
За контакти:
  гр. Добрич, пл. „Стария орех"1, п.к.15
Тел./факс (058)602535; (058)602691; (058)600148; (058)603596
e-mail: mcdobrich@mc-dobrich.org; mddch@dobrich.net; mikc.dch@gmail.com
http://www.mc-dobrich.org/

Общински младежки център Младежкият център „Захари Стоянов" е създаден през 1974 г. През 2008 г. с решение на Общински съвет град Добрич е преименуван в Общински младежки център.
Общински младежки център е средище за деца и млади хора до 35 г., за пълноценно осмисляне на свободното време. Предлага различни форми - студии, школи, курсове, клубове, трупи, формации и др. в сферата на образованието, любителското творчество, изкуството, младежката информация, в които децата и младите хора се обучават и развиват своите таланти, осъществяват изследователска дейност.

Участват в организирането на общински, национални и международни изяви, инициират дейности и ги реализират. От откриването традиционно се развиват Фолклорен танцов ансамбъл "Добротица", Студия за естрадно пеене, изобразително изкуство, спортни танци и др., като през годините са създадени и развити много нови формации и за сезон 2009/2010 техният брой е 28 форми, които бележат успехи на национално и международно ниво и участват в инициирането и реализирането на национални и международни изяви.

Едни от най-престижните инициативи са Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев"- Добрич и Национален конкурс за дигитална живопис и графика.
Дейността обхваща и организирането на концерти, шоута, хепънинги, фиести, карнавали и др., представя творчеството на млади автори в различни области на изкуството - литературни четения, изложби, конкурси, рецитали и др.

Актуални моменти в работата са свързани с основните проблеми на децата и младите хора в настоящето - консултантски и информационни кабинети, които дават възможност за предоставяне на специализирана информация в различните области, занимания в областта на екологията - "Еко лято" - зелени патрули, доброволни еко   инспекции и др.

Младите хора участват в Национални програми на Министерство на здравеопазването, УНИЦЕФ, утвърждават метода "Връстници обучават връстници" при работа за превенция на наркомании, СПИН и детска престъпност , инициатива "МАЖОР", програма "Младеж, общуват с връстници от цял свят чрез Европейската младежка мрежа "Евродеск", участват в различни проекти като „Младежки информационен консултантски център", "Моето училище , моят интересен свят".

При осъществяването на своята дейност и постигането на целите Общински младежки център си партнира  успешно с неправителствени организации, медии на общинско, регионално и национално ниво, културни институти, учебни заведения, общински и държавни структури, посолства и културни центрове на различни европейски държави.
Общински младежки център "Захари Стоянов", работи в полза на младите хора и е подчинен на идеята "Общество, което не е близо до младежта, е далече от жизнеността".

АРТ ЦЕНТЪР „ПАЛИТРА"
www.artcenter-palitra.com

Арт център Арт център „ПАЛИТРА" е създаден в края на 2001 година от Иван Иванов. Първоначално дейността на центъра е насочена само в областта на  съвременното танцово изкуство. През 2004 година се открива и студио за поп и рок изпълнители и така се дава старт на основната идея-създаване на институция, която да обединява всички сценични и музикални изкуства.От 2010 година арт центърът има нов дом с 3 танцови зали, концертна зала и 4 музикални кабинета,  което позволява дейността му да се развие максимално. Ежегодно в „Палитра" се обучават над 250 деца в студиата по модерен танц, класически балет, хип-хоп, брейк, артфотография, студия за поп и рок изпълнители, народно пеене и музикално студио. Организират се и курсове без възрастови ограничения по народни танци, тае бо, каланетика и степ аеробика, зумба фитнес.

Децата на „Палитра" са носители на над 150 награди от национални и международни конкурси и фестивали. Лауреати са  на международни фестивали в Италия,Франция и Гърция. Многобройни са и самостоятелните концерти  и участия в общоградски културни  прояви.

Благодарение на доброто партньорство с Община град Добрич, Арт център „Палитра" осъществи три проекта. Един от проектите е фестивал на българското хоро „За леса", който има амбицията да се провежда ежегодно с цел популяризиране на автентичния български фолклор.

Основните цели на професионалния екип от педагози и хореографи на Арт център „Палитра" е да разкрие и развие таланта, да възпита естетически вкус, да развие колективен дух и да осмисли свободното време на всяко дете чрез силата на изкуството.


ДРУЖЕСТВО НА ХУДОЖНИЦИТЕ - ГР. ДОБРИЧ
Председател: Божидар Тонев
 

Създадено е през 1964 година. В дългогодишната си дейност е организирало над 30 регионални художествени изложби, участвало е съвместно със СБХ - София в организирането и провеждането на биеналетата през 1968 и 1970 година и на общите художествени изложби "Земята и хората" през 1972, 1977, 1982 и 1987 г. в гр. Добрич. Организатор е на огромен брой участия на своите членове в самостоятелни, общи, специализирани, международни, групови и др. изложби, както и множество пленери.

ДРУЖЕСТВО НА ХУДОЖНИЦИТЕ "АТЕЛИЕ 13"
Председател: Христо Кралев

Дружеството на художниците "Ателие 13" е създадено през 1992 година. Реализирало е редица изложби в София - Галерия за чуждестранно изкуство, Пловдив - Градска художествена галерия, Варна - Градска художествена галерия, Албена - галерия "Стил".
Художниците от "Ателие 13" са представили 50 самостоятелни изложби в страната и чужбина, участвали са в организирани форуми (пленери) на пластичното изкуство. Дело на дружеството е пленерът в село Пиргово, Русенско.

СДРУЖЕНИЕ НА ПИСАТЕЛИТЕ - ГР. ДОБРИЧ
Председател: Сашо Серафимов
9300 Добрич, бул. "25 септември" 44
Тел.: +359 58 603 531
0886 016163

Съществува от 1979 година и е продължител на литературния кръг "Класове". В него членуват над 35 автори на проза и поезия. Издава вестник за култура и животопис "Антимовски хан" (http://www.antimovski-han.org/).

ИЗЯВЕНИ КОЛЕКТИВИ ЗА
ЛЮБИТЕЛСКО ХУДОЖЕСТВЕНО ТВОРЧЕСТВО,
ЛАУРЕАТИ НА НАШИ И МЕЖДУНАРОДНИ КОНКУРСИ И ФЕСТИВАЛИ

Хор „Добрич" при Общински младежки център „Захари Стоянов" с диригент Димитър Вангелов
Дамска формация „Мистика" с диригент Росица Дурмушлийска
Фолклорна танцова студия "Добруджа" при ПФА "Добруджа" с главeн художествен ръководител Стоян Господинов
Фолклорен танцов ансамбъл "Добротица" и Детска танцова студия „Добрич" при Общински младежки център „Захари Стоянов" с главен художествен ръководител и хореограф  Александър Александров
Ансамбъл "Сборенка" при СОУ "Св. Климент Охридски" с ръководители  Асенка Кулева, Николай Манев и Светлин Куцаров
Младежки танцов фолклорен ансамбъл при ФСГ"Васил Левски" с ръководител Коста Георгиев
Състав за градски фолклор "Добрич" при Народно читалище "Йордан Йовков" с ръководител Валентин Славов
Клуб по спортни танци "Фантастика" с художествен ръководител и хореограф Здравко Даскалов
Клуб по спортни танци „Звезда" с ръководител Георги Петков
ЗТО "Алексия" с ръководител и хореограф  Севдалина Мавродиева-Нейкова
Студио за модерен балет  „Палитра"  с ръководител и хореограф Иван Иванов, хореограф-репетитор Ралица Енева, хореограф класически балет Светла Илиева
Музикално студио при Арт център „Палитра" с ръководител  и музикален педагог Анелия Иванова
Сдружение „Ръка за таланта" с вокален педагог Стефка Димитрова
Хип-хоп и брейк формация „TBA crew" при Арт център „Палитра"с треньор-хореографи Миглена Георгиева и Калоян Митев   
Хип-хоп формация „NNS CREW" при Общински младежки център „Захари Стоянов" с ръководител Миглена Георгиева
Оркестър "Начко" при Читалище "Романо дром"

 

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ФОЛКЛОРНА ТАНЦОВА СТУДИЯ "ДОБРУДЖА"
Контакти:
тел: 0888 556 529
e-mail: fts_dobrudja@abv.bg

ПФТС Фолклорна танцова студия „Добруджа" е създадена през 1989 година с цел издирване, съхраняване, популяризиране, сценично претворяване, обучение на различни етноси  и развитие на българския фолклор, подготовка на кадри за Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа". В студията ежегодно се обучават 200 деца на възраст от 6 до 25 години от пет етноса - българи, турци, роми, украинци и руснаци.

Главен художествен ръководител и основател на студията е Стоян Господинов, хореограф Христо Христов, помощник ръководител Ирина Господинова, ръководител на оркестър Стефан Георгиев.

В репертоара на студията влизат 25 постановки от всички етнографски области на България, но преобладават танците от обичайно - обредния цикъл на Добруджа.

ФТС"Добруджа" е завоювала два пъти купата на Двореца на културата и спорта Варна от Коледно надиграване. Три пъти  е печелила купата от Европейския музикално-танцов фестивал в град Бьозел-Германия. Удостоена е със званието Представителна фолклорна танцова  студия от Националните прегледи на ЦИОФФ за България.

С огромен успех  гастролира в Германия, Испания, Унгария, Македония, Сърбия, Финландия, Русия, Румъния, Швейцария, Италия, Холандия, Турция, Франция, Украйна, Белгия, Англия, Португалия и др.

Досега студията е изнесла около хиляда концерта.

 

Танцов Комплекс "Алексия-Изида"
http://www.aleksia-izida-dobrich.com/


Танцов комплекс Школа по танци "Алексия" е създадена от Младежки дом - гр. Добрич през 1994 г. През 1995 г. става частна школа и е оглавена от Севдалина Мавродиева. През 2006 г. става член на Българска Танцова Организация и е пререгистрирана като Зонална Танцова Организация "Алексия"- Изкуство, Култура, Спорт.

Ежегодно в ЗТО"Алексия" се обучават над 300 деца в различни направления по съвременното танцово изкуство. Школата взема активно участие в културния и спортен календар на Добрич, страната и чужбина.

ЗТО"Алексия" е една от водещите школи в областта на съвременния танц и в частност дисциплината "Танцово шоу" (Showdance).

Хореографът на ЗТО"Алексия" - Севдалина Мавродиева и нейните възпитаници притежават колекция от над 260 дипломи и над 150 купи и медали от фестивали, конкурси и шампионати в България и чужбина. В редиците на ЗТО"Алексия" са първите и за сега единствени българи- финалисти на Световния шампионат по Шоуденс - гр. Риза, Германия.

През 2011 год. ЗТО"Алексия" отвори вратите на новият Танцов Комплекс "Алексия - Изида". Негов ръководител е Севдалина Мавродиева-Нейкова, която е и ръководител и хореограф на ЗТО "Алексия". Комплексът е една от най-добрите танцови бази в България. Предлага занимания по различни стилове танци за всяка възраст.

 

КОЛЕКТИВИ ЗА ЛЮБИТЕЛСКО ХУДОЖЕСТВЕНО ТВОРЧЕСТВО,
КЛУБОВЕ И ШКОЛИ

Театрални - 7
Хорове и вокални групи - 24

Групи за градски фолклор - 3
Оркестри - 12
Танцови колективи и ансамбли - 21
Групи за автентичен фолклор - 25
Клубове и  школи  - 53
 

Общ брой участници - 3472

Актуално

Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед за обявяването на 25 септември за неучебен и неприсъствен за училищата на територията на Община град Добрич

23.09.2020

  З А П О В Е Д № 1298 Град  Добрич 21.09.2020г.   На основание чл. 44, ал. 1, т. 1, т. 7 и чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, във връзка с чл. 105, ал. 3 от Закона за предучилищното и училищно образование...

Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед за обявяването на 25 септември за неучебен и неприсъствен за училищата на територията на Община град Добрич
ВИЖ ДОБРИЧ
23.25° C предимно ясно
Нагоре