НАЦИОНАЛЕН СРЕДНОШКОЛСКИ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ "ВЪЗКРЕСЕНИЯ"

Началото на конкурса е поставено през 1994 година. Организатори: Регионален исторически музей - Добрич и вестник "Добруджанска трибуна". От 2003 година от регионален конкурсът става национален, като всяка година участниците се увеличават. "Възкресения" вече е сред утвърдените средношколски конкурси за поезия в страната. Наградените творби се публикуват във в. "Добруджанска трибуна" и в литературния сайт "Литернет", а през последните няколко години сп. "Родна реч" е партньор на конкурса, като не само участва в разгласата му, но отпечатва и отличените творби. През 2004 година е издаден и поетичният сборник "Възкресения", който включва наградените творби от първите пет издания на конкурса.

Наградите, осигурени от организаторите на конкурса, Община град Добрич и спомоществователи, се връчват по традиция на Велика сряда в Дом-паметник "Йордан Йовков" - Добрич.

Актуално

Община Добрич продължа да публикува информация за ремонтните дейности

17.05.2022

Какви ремонтни дейности ще се извършват на 18 май? Община Добрич информира гражданите, че на 18 май – сряда по улица „Емона“ ще бъде извършено планово оформяне на короните на дърветата/кастрене/ поради предстоящия...

Община Добрич продължа да публикува информация за ремонтните дейности
ВИЖ ДОБРИЧ
12.66° C облачно
Нагоре