НАЦИОНАЛЕН СРЕДНОШКОЛСКИ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ "ВЪЗКРЕСЕНИЯ"

Началото на конкурса е поставено през 1994 година. Организатори: Регионален исторически музей - Добрич и вестник "Добруджанска трибуна". От 2003 година от регионален конкурсът става национален, като всяка година участниците се увеличават. "Възкресения" вече е сред утвърдените средношколски конкурси за поезия в страната. Наградените творби се публикуват във в. "Добруджанска трибуна" и в литературния сайт "Литернет", а през последните няколко години сп. "Родна реч" е партньор на конкурса, като не само участва в разгласата му, но отпечатва и отличените творби. През 2004 година е издаден и поетичният сборник "Възкресения", който включва наградените творби от първите пет издания на конкурса.

Наградите, осигурени от организаторите на конкурса, Община град Добрич и спомоществователи, се връчват по традиция на Велика сряда в Дом-паметник "Йордан Йовков" - Добрич.

Актуално

Покана за обществено обсъждане на анализ на потребностите от социални услуги и предложение за планирането им

31.03.2023

В съответствие с изискванията на Закона за социалните услуги и Наредбата за планиране на социалните услуги, Община град Добрич изготви Анализ на потребностите от социални услуги на общинско и областно ниво и Предложение за планираните...

Покана за обществено обсъждане на анализ на потребностите от социални услуги и предложение за планирането им
ВИЖ ДОБРИЧ
9.71° C облачно
Нагоре