БЯЛИСТОК

Герб и знаме на БялистокБялисток е град в североизточна Полша, столица на Подляското воеводство. Административно е обособен в отделен окръг (повят) с площ 102, 13 кв. км. Градът е главен център на историческата област Подлясие. Населението на града възлиза на 295 981 души (2015 г.).

В града действат предприятия от хранително-вкусовата, дървообработващата, керамичната промишленост и машиностроенето, сред които Бирена компания «Dojlidy», основана през 1891 г., принадлежаща на Kompania Piwowarska SA, която пък се намира под контрола на британската бирена компания  SABMiller, и произвежда един от най-популярните видове бира в Полша – Zubr. В града действат и най-големият в Полша производител на водка - Polmos Białystok, най-голямото в страната предприятие за производство на килими - Agnella и най-големият в Полша производител на пожарникарско оборудване - Supon Białystok.

Договорът за сътрудничество между Бялисток и Добрич е подписан на 23 юни 2018 г.

Повече за Бялисток

Официална страница

Актуално

Побратименият на Добрич град Тамбов ни честити Деня на победата!

07.05.2021

Скъпи приятели,   Времето неумолимо ни отдалечава от победния 9 май 1945 година. Но и днес това е особенна дата в нашите сърца. Днес си спомняме имената на героите, които спасиха нашият свят, нашите народи от...

Побратименият на Добрич град Тамбов ни честити Деня на победата!
ВИЖ ДОБРИЧ
12.28° C ясно небе
Нагоре