МЕЖДУНАРОДЕН ХОРОВ ФЕСТИВАЛ "МАЕСТРО МЕДНИКАРОВ"

Добрич - Албена
 

Международна фестивална програма „Приятели на България"
1000 София, Ул. „Узунджовска" № 12, ет. 4, офис 401
02 987 55 68; 0886 208 550, festival.bg@abv.bg, www.festival-bg.com
координатор на проекта: Елиянка Михайлова

 

                                          

Първото издание на Международния хоров фестивал „Маестро  Медникаров"  се проведе в Добрич и Албена  от 19 до 23 юни 2004 г., под патронажа на кмета на град Добрич.

 

Фестивалът, реализирайки целите на Програма „Приятели на България", е ярък форум за изява на българските музикални и хорови таланти.

Учредяването на хоровата част на фестивала на името на маестро Захари Медникаров е високо признание и чест и за диригента, и за Община град Добрич.

Състезателният характер на фестивала стимулира високото професионално майсторство и художествен вкус, запознаването с върхови постижения на детските хорови състави от други страни. Стимулира се обменът на новаторски методики в обучението на хорови изпълнители.

У децата се развива интерес и се възпитава толерантност към други национални култури в съвременната епоха на глобализация; създават се приятелства.

Актуално

Покана за обществено обсъждане на анализ на потребностите от социални услуги и предложение за планирането им

31.03.2023

В съответствие с изискванията на Закона за социалните услуги и Наредбата за планиране на социалните услуги, Община град Добрич изготви Анализ на потребностите от социални услуги на общинско и областно ниво и Предложение за планираните...

Покана за обществено обсъждане на анализ на потребностите от социални услуги и предложение за планирането им
ВИЖ ДОБРИЧ
9.92° C облачно
Нагоре