МЕЖДУНАРОДЕН ХОРОВ ФЕСТИВАЛ "МАЕСТРО МЕДНИКАРОВ"

Добрич - Албена
 

Международна фестивална програма „Приятели на България"
1000 София, Ул. „Узунджовска" № 12, ет. 4, офис 401
02 987 55 68; 0886 208 550, festival.bg@abv.bg, www.festival-bg.com
координатор на проекта: Елиянка Михайлова

 

                                          

Първото издание на Международния хоров фестивал „Маестро  Медникаров"  се проведе в Добрич и Албена  от 19 до 23 юни 2004 г., под патронажа на кмета на град Добрич.

 

Фестивалът, реализирайки целите на Програма „Приятели на България", е ярък форум за изява на българските музикални и хорови таланти.

Учредяването на хоровата част на фестивала на името на маестро Захари Медникаров е високо признание и чест и за диригента, и за Община град Добрич.

Състезателният характер на фестивала стимулира високото професионално майсторство и художествен вкус, запознаването с върхови постижения на детските хорови състави от други страни. Стимулира се обменът на новаторски методики в обучението на хорови изпълнители.

У децата се развива интерес и се възпитава толерантност към други национални култури в съвременната епоха на глобализация; създават се приятелства.

Актуално

Община Добрич продължа да публикува информация за ремонтните дейности

17.05.2022

Какви ремонтни дейности ще се извършват на 18 май? Община Добрич информира гражданите, че на 18 май – сряда по улица „Емона“ ще бъде извършено планово оформяне на короните на дърветата/кастрене/ поради предстоящия...

Община Добрич продължа да публикува информация за ремонтните дейности
ВИЖ ДОБРИЧ
11.91° C облачно
Нагоре