Добрич се включва в отбелязването на Световния ден на предизвикателството

Добрич се включва в отбелязването на Световния ден на предизвикателството , снимка 1

Община Добрич съвместно с ОП „Спортни имоти“ организира на 18.05.2018 г. в СК „Простор“ отбелязването на Световния ден на предизвикателството. Стартът  на проявата ще бъде даден в 10.00 ч. пред СЗ „Добротица“. Изпратени са покани за участие на всички училища и спортни клубове. Всички желаещи да се включат в спортната проява ще изминат маршрут за пешеходен туризъм по алеите на СК „Простор“, достъпен за всички, независимо от пол и възраст.  Световният ден на предизвикателството е най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/, която се провежда ежегодно от 1983 г. през м. май в над 120 страни на всички континенти. За 26-ти пореден път Българска асоциация „Спорт за всички“ организира Световния ден на предизвикателството – България спортува 2018 с подкрепата на Министерство на младежта и спорта в  градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Враца, Кюстендил, Велинград, Плевен, Благоевград, Кърджали, Русе  и др.

Събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР“ на Българска асоциация „Спорт за всички“.  Инициативата няма състезателен характер, а цели в този ден всички да се включат в спортно занимание или конкретна физическа активност поне 15 минути без прекъсване.

За участниците в спортния празник е предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон  може да участва всеки. Наградите – тениски, раници, топки, ракети за бадминтон, въженца за скачане, хилки за тенис са осигурени от Българска асоциация „Спорт за всички“ и  Община Добрич.

        

 

Нагоре