Община Добрич се присъединява към Европейската инициатива „Нощ на литературата“

Община Добрич се присъединява към Европейската инициатива „Нощ на литературата“, снимка 1

Ще има Джубокс за поезия на обществени места

За поредна година Община Добрич се присъединява към европейската инициатива „Нощ на литературата“, организирана в партньорство с Чешкия културен център в България. Събитието ще се осъществи на 9 май.

В Нощта на литературата ще бъдат представени произведения на съвременни европейски автори, четени от знакови личности от Добрич. Като съпътстващо събитие, в града ни от 2 май до 30 май ще гостува поезиомат - джубокс за слушане на поезия, който ще бъде монтиран в началото на Градски парк „Свети Георги“.  Поезиоматът съдържа 20 стихотворения, представени на оригиналния език и в превод на български. Автор на проекта е Ондржей Кобза от Чехия, а Добрич е вторият български град, в който поезиоматът ще бъде монтиран през тази година по предложение на Чешкия културен център и инициатива на Община Добрич.

На 3 май организираме блиц-събитие в Градски парк „Свети Георги“, в близост до поезиомата, с участието на учениците от Театрален клуб „Гео Милев“ при Младежки център – Добрич с ръководител Драгомил Георгиев, които ще покажат в неформална обстановка част от спектакъла „Няма да има по-добри от нас“.

Очаквайте повече подробности за Нощта на литературата и джубокса за слушане на поезия съвсем скоро, когато гост на града ще бъде г-жа Дагмар Остранска – директор на Чешкия културен център в България.

 

Нагоре