Тази вечер - концерт на Мария Славова - орган, Светлана Анчева - обой и Георгиос Филаделфевс - тенор

Тази вечер  - концерт на Мария Славова - орган, Светлана Анчева - обой и Георгиос Филаделфевс - тенор, снимка 1

Заключителният концерт от поредицата Великденски класически концерти е на 13 април от 19.00 ч. в Концертна зала „Добрич“.

Мария Славова - орган. Родена в град Добрич. Първите си уроци по пиано започва в ранна детска възраст при Надежда Анкова. Завършила е СМУ „Добри Христов” в гр. Варна и АМТИИ в гр. Пловдив със специалност пиано. Изучава орган под ръководството на проф. Нева Кръстева. Паралелно с преподавателската си дейност развива активна концертна практика като пианист и органист. Участва в многобройни концерти като солист, камерен изпълнител и акомпанятор у нас и в чужбина. Сътрудничи с различни хорови и инструментални състави.

Светлана Анчева - обой.  Родена в Русе, където  завършва музикалното училище и след това НМА „П. Владигеров” София в класовете по обой на  Пламен Проданов и хорово дирижиране на проф. Анна Белчева. През 2004 г. основава Ансамбъл за камерна музика „Формантик” и е автор на множество транскрипции за този състав. През 2009 г. осъществява голямо концертно турне в САЩ като соло обой в състава на Дъблинската  филхармония, а през периода 2012-2014 г. е соло обой на оркестъра на Академия Киджана в Сиена. Изнася камерни концерти с различни формации. От 1998 г. е соло обой в Русенска филхармония.

Георгиос Филаделфевс е тенор и пианист. Роден в Атина, където завършва Националната консерватория „Манолис Каломирис” в класа на Рена Бека и успоредно с това учи пеене. През 1996 г. печели първия си пианистичен  конкурс в Гърция, а по-късно в България завършва НМА „П. Владигеров” в класа по пиано на проф. Жени Захариева. Продължава да учи и оперно пеене със Стоян Кисьов. Лауреат е на много международни конкурси по пиано и получава медал от кмета на Атина за творческа дейност. Солист-тенор на Държавна опера - Русе. Гастролира в цяла Европа с богат пианистичен и теноров репертоар.

ПРОГРАМА:

Йохан Себастиан Бах (1685-1750) – Адажио  из Великденска оратория BWV 249

Йохан Себастиан Бах – Хорална прелюдия „Господи Иисусе Христе, обърни се към нас” BWV 726

Йохан Себастиан Бах – Ария „Аз ще бодърствам с Иисус” из Матеус Пасион BWV 244

Йохан Себастиан Бах – Прелюд и фуга фа минор BWV 534

Карл Филип Емануел Бах (1714-1788) – Соната сол минор  Wotq 135

-Adagio

-Allegro

-Vivace

Алесандро Страделла (1639-1682) - Ария “Милост, Господи”

Георг Фридрих Хендел (1685-1759) – Фуга си минор HWV 608

Георг Фридрих Хендел – Речитатив и ария на Ксеркс из операта „Ксеркс”

Франческо Джеминиани (1687-1762) - Алегро

Георг Фридрих Хендел – Ария „Всяка долина” из ораторията „Месия”

Ференц Лист (1811-1886) - „Осанна“

Габриел Форе (1845-1924) – Вокализ

Габриел Форе – Сицилиана оп.78

Габриел Форе – „Пробуждане” оп. 7 №7

 

Заповядайте ! Вход свободен

Нагоре