От днес започна приема в детските ясли

От днес започна приема в детските ясли , снимка 1

От днес Община Добрич започна да приема електронни заявления за прием в детските ясли на града. Услугата се предлага за първи път и има за цел да улесни родителите при записване на децата в желаното детско заведение. Новата услуга може да се използва от началната страница на сайта на Община Добрич www.dobrich.bg  в Рубриката „Прием в детските заведения“. 

В първите 30 мин. бяха регистрирани 70 заявления за прием. Към 15:30 регистрираните заявления са 147. Средното време за регистрация на заявление е 2 минути. 92% от заявленията са регистрирани по електронен път.

С въвеждането на електронния прием община Добрич предлага още една нова електронна услуга за гражданите на общината и улесни родителите при кандидатстване в детските заведения на общината. С едно заявление се кандидатства за всички желани детски заведения. Регистрацията може да бъде направена в удобно за родителя време дори от мобилния телефон.

Помощ в попълването на модула родителите могат да получат като изтеглят ръководството за потребители. Освен on–line услугата родителите могат да регистрират детето си в желаната детска ясла на място от обучен служител/домакин/.  За регистрация е необходим документ за самоличност. Срокът за записване на децата в детските ясли е 30 май.  С правилата за прием и условията за класиране на децата можете да се запознаете тук.       

Нагоре