„Танцът в музиката“ е темата на поредните образователни концерти на Български камерен оркестър - Добрич

„Танцът в музиката“ е темата на поредните образователни концерти на Български камерен оркестър - Добрич, снимка 1

Български камерен оркестър – Добрич с диригент Алексей Измирлиев продължава своята концертна дейност. Поредните концерти са за децата и младите хора на града. Творческият сезон предвижда в периода от 13 февруари до 15 февруари цикъл от шест концерта, придружени с лектория, насочени към учениците на ЧПГ „Леонардо да Винчи“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Хан Аспарух“.

Акцент и основна тема на музикалните събития през този сезон е „Танцът в музиката“. Според маестро Измирлиев темата е особено близка до младите хора и най-лесно възбужда техните възприятия. Илюстрациите са от австрийската музика, унгарската, руската, българската.Това е най-лесният начин те да я опознаят и научат нейната история. Музикалните лектории обхващат и темите „Музикалните инструменти“ и „Стилове в музиката“, които включват стиловете и инструментите, формите на изпълнителското изкуство.Чрез тези образователни уроци учениците ще научат повече за възможностите на даден инструмент и за света на класическата музика.

Лектор на образователните концерти е Алексей Измирлиев , който по изключително интересен начин разкрива пред  децата на Добрич магията на музиката. Маестрото и неговите колеги от Български камерен оркестър – Добрич се стремят да възпитават в младите хора ново отношение към сериозната музика, да ги заинтригуват и да ги накарат да влязат в концертните зали не организирано, а по свое собствено желание.

Добрата традиция за провеждането на образователни концерти цели да повиши музикалната култура на учениците, да чуят на живо класически пиеси и не на последно място да възпитава у тях вкус към по-различен вид музика от тази, която ги заобикаля в ежедневието им.

Нагоре