Културни институти, състави, сдружения

 

БЪЛГАРСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР

Контакти: ул. „България“ 12,
тел.: +359/ 58/ 605 458; +359 885 68 64 71
ел. адрес: bkodobrich@abv.bg

Български камерен оркестър

Създаден през 1968 г. под името Толбухински камерен оркестър, който в началото работи с гостуващите диригенти проф. Васил Стефанов, Константин Илиев, Добрич Петков, Васил Казанджиев и др. През 1972 г. неговото ръководство поема Йордан Дафов с подкрепата на проф. Константин Илиев. Оркестърът се издига до един от най-добрите камерни ансамбли в страната. През този период, наред с многобройните си изяви в България, оркестърът осъществява и първите си турнета в Европа. Гостуват изявени диригенти като Константин Илиев, Васил Казанджиев, Емил Табаков, Милко Коларов, Пламен Джуров и др. Като солисти се изявяват Минчо Минчев, Георги Бадев, Стойка Миланова, Антон Диков и др. През 1990 г. оркестърът приема името Български камерен оркестър - Добрич. Продължава активната си концертна дейност като прибавя нова географска територия за изявите си - Азия. Паралелно с  това БКО развива активна звукозаписна дейност в БНР, Радио Франс, Шведското национално радио.  От 1997 до 2001 г. работи с диригентите Алексей Измирлиев, Евгени Димитров, Виктор Майер, Димитър Караминков.  През последните години са гостували като солисти и диригенти именити български и чужди музиканти. От 2005 г. диригент на оркестъра е Алексей Измирлиев, през 2020-2021 г. е Иван Янакиев. В момента диригент на оркестъра е Арто Чифчиян. През 2022 г. впечатляваща изява бе участието в МФ „Софийски музикални седмици“ със самостоятелен концерт на 9-ти юни в НДК, за който музикалната критика се изказа повече от ласкаво. Последваха покани и участия и в други престижни фестивали - Balchik Classic Days и „Дни на камерната музика“, Габрово

 

ДУХОВ ОРКЕСТЪР

Контакти: ул. „Отец Паисий“ № 16,
тел.: +359/ 58/ 605 458; +359 884 311 486,
ел. адрес: mono1959@abv.bg

Оркестърът е създаден през 1963 година. Гостувал е с успех в Германия, Полша, Чехословакия, Холандия, Унгария, Русия и др. Носител е на отличия на национални прегледи на духовите оркестри. Солисти на оркестъра са били: проф. Сава Димитров, проф. Петко Радев, проф. Димитров Савов, проф. Марин Вълчанов, Анатоли Вапиров, Свилен Симеонов и др. От създаването на оркестъра до 1993 година негов диригент е Иван Стоянов, а от 1993 година – Стоян Монов.

 

 

ДЕТСКИ ХОР "МАЕСТРО ЗАХАРИ МЕДНИКАРОВ"

Контакти: ул. „Славянска“ № 7,
тел. +359/ 58/ 605 458; +359 879 69 7252,
ел. адрес: hormednikarov@abv.bg

Хорът е създаден през 1961 година. Негов основател и диригент до 2007 г. e маестро Захари Медникаров – световноизвестен диригент, почетен гражданин на Добрич. От м. юни 2007 г. с Решение 57 - 7 от 26.06.2007 г. на Общински съвет град Добрич Детски хор носи името „Маестро Захари Медникаров".

Днес главен диригент на хора е Елвира Пастърмаджиева, диригент – Росица Дурмушлийска, а вокален педагог – Миглена Пенева.

Хорът е носител на златни медали и дипломи за високи художествени постижения от много републикански фестивали на художествена самодейност; на І-ва награда от Х Международен майски хоров фестивал във Варна; на две първи награди от Международния конкурс за полифонична музика в Арецо – Италия; на І-ва и специална награда от ХХІV Европейски младежки фестивал в Неерпелт – Белгия; на първа награда от хоровия конкурс на Би Би Си.

Той е гостувал в Чехия, Словакия, Германия, Русия, Италия, Белгия, Япония, Дания, Швейцария, Германия, Полша, Венецуела и др.

 

 

 

ХОР "ДОБРУДЖАНСКИ ЗВУЦИ"

Контакти: ул. „Славянска“ № 7,
тел. +359 895 417 169,
ел. адрес: dobrzvutsi@abv.bg

    
Хорът е един от ветераните на нашата хорова самодейност. Създаден е през 1901 година. С развитието му са свързани имената на И. Камбуров, Роман Спатаров, Атанас Бъчваров, Йосиф Душек и др. През 1952 г. на диригентския пулт застава маестро Захари Медникаров - световноизвестен диригент, почетен гражданин на Добрич. От 2007 г. диригент на Хор „Добруджански звуци" е Елвира Пастърмаджиева.

Богата е концертната дейност на хора в страната и чужбина - Румъния, Русия, Германия, Унгария, Италия, Англия, Гърция. Турция.

Хорът е лауреат на всички републикански фестивали, носител е на международни награди от Арецо - Италия, Ланголен - Англия, Анталия Турция и др.

 

 

 ХОР НА УЧИТЕЛКИТЕ Контакти: тел.: +359/58/ 605 458; +359 899 581 851,
ел. адрес: margarita_ruseva@abv.bg

Хорът е създаден през 1966 година. За своето няколкодесетилетно съществуване е завоювал успехи както в България, така и в чужбина. Лауреат е на ІІІ, ІV, V и VІ Републикански фестивал, носител е на един сребърен и седем златни медали. По случай 1300 години от създаването на българската държава хорът е награден с медал за заслуги към БНА. Завоюва втора награда и сребърен медал от международния майски хоров конкурс гр. Варна – 1985 г. и първа награда и "Сребърен делфин" от международния фестивал гр. Фивицано – Италия. Носител е на диплом от фестивала на хоровата самодейност "Техо" – Тетово, Македония.

За 40 години творческа дейност хорът е изнесъл над 400 концерти в Добрич, страната и чужбина - Чехословакия, Русия, Полша, Италия, Словакия, Македония, Унгария, Франция, Португалия, Швейцария. Главен диригент на хора е Райко Тонев, а диригент – Маргарита Русева.

 

 

 

 

ДАМСКА ХОРОВА ФОРМАЦИЯ „МИСТИКА“

Контакти: тел. +359 896 496 401,
ел. адрес: rosi_ha4@abv.bg

Дамска хорова формация „Мистика“ е сформирана през 2004 г. от хористи на маестро Захари Медникаров. За изминалите години формацията има многобройни изяви и богата концертна дейност.

С успехи и награди са свързани участията й в международни хорови фестивали у нас и в Румъния, Полша, Македония, Украйна, Италия, Унгария, Чехия, Австрия. Репертоарът на „Мистика“ включва ортодоксална музика, кантати, български фолклор.  Основател и диригент на формацията е Росица Дурмушлийска.


ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ
"ДОБРУДЖА"
Контакти: бул. „25 септември“ № 62,
тел.: +359/58/ 601 666,  +359  888 556  529; 884 311 484,
ел. адрес: fts_dobrudja@abv.bg

Ансамбълът е създаден през 1954 година. Негова основна задача е да издирва, съхранява и популяризира фолклорното наследство на добруджанския край. С богатите си програми е печелил многобройни награди и призови места. През дългогодишното си  съществуване ансамбълът е изнесъл хиляди самостоятелни концерта и участия в съвместни концерти. Ансамбъл „Добруджа“ участва активно в концертния живот на страната. С голям успех е гостувал във Франция, Белгия, Русия, Великобритания, Австрия, Швейцария, Холандия, Германия и много други. Едно от последните успешни участия на ПФА "Добруджа" е във фестивала "Европалия". Осъществената звукозаписна дейност увеличава многократно неговите почитатели. Главен художествен ръководител на ПФА „Добруджа“ е Стоян Господинов.

Част от най престижните награди на ПФА „Добруджа“ са: Почетен плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ на Президента на Р. България; Златна лира, Кристална лира и  Кристално огърлие  на Съюза на българските музикални и танцови дейци за цялостен принос в популяризиране на българския фолклор; Златен век с печата на Симеон Велики –  награда на Министерство на културата за значим принос в развитието на българската култура; Ансамбълът е удостоен от Съвета на Европейската научна и културна общност и официалното представителство на Уникалните селища в Европа с Официален почетен статут на институция с висок престиж и обществено признание в областта на културата и значката „Златна книга“ за принос в развитието на българската култура; Голямата награда на Община гр. Добрич за изключителен принос в областта на духовната култура, висок професионализъм, богата творческа дейност и утвърждаване на духовните ценности чрез силата на българския фолклор; Голямата награда „Нестинарка“ на община гр. Бургас; Почетен знак и диплом на гр. Генерал Тошево и др.


ПРЕДСТАВИТЕЛЕН ТАНЦОВ АНСАМБЪЛ "ДОБРОТИЦА" И ДЕТСКА ТАНЦОВА СТУДИЯ „ДОБРИЧ“
ПРИ ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР "ЗАХАРИ СТОЯНОВ"

www.ycd.bg

 

 

 

 

 

 

Главен художествен ръководител:      Александър Александров 

Хореограф:                                                    Юрий Митев

Корепетитор:                                        Петър ГочевПредставителният танцов Ансамбъл "Добротица" и Детска танцова студия „Добрич“ са създадени през 1970 г. и заемат важно място в културния живот на Община град Добрич.

В своето творчество те представят българския фолклорен танц  с постановки от различните етнографски области на България - добруджанска, шопска, тракийска, северняшка, пиринска и родопска.

Цялостната им дейност е подчинена на една цел – да възпитават децата и младите хора в любов към богатия по ритъм български танц, музика и традиция. 

Ансамбъл "Добротица" и Детска танцова студия „Добрич“ разполагат с просторна и уютна танцова база.

В своята история ансамбълът и студията са отличени с призови места от многобройни фолклорни фестивали и конкурси в страната и чужбина и представят богатия си репертоар в над 2000 концерта.

 

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "ЙОРДАН ЙОВКОВ"

Контакти: ул. "България" № 5,
тел.: +359/ 58/ 605 313, 605 412,
ел. адрес: d.teatre_dobrich@mail.bg, www.dramadobrich.com/
         

Драматичен театър Драматичен театър „Йордан Йовков“ е създаден през 1928 година.

В дългогодишната му история са вписани имената на стотици майстори на сценичното изкуство и са изиграни хиляди представления.

 

     

 

 

 

ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР "ДОРА ГАБЕ"

Контакти: ул."25 септември" № 44 А,
тел.: +359/58/602 465, +359 882 060 363,
ел. адрес: dkt_dobrich@abv.bg, www.kuklenteatardobrich.com/ 

Театърът е професионален от 01.01.1963 година. Има реализирани около 140 постановки. ДКТ "Дора Габе" е участвал в международни фестивали и е носител на много награди. По-значими от тях са: ІV национален преглед на куклените театри в София - Първа актьорска награда, Варна 88 - "Златен делфин" за актьорско изпълнение и колективна награда на актьорите, Варна 96 - "Златен делфин" за актьорско майсторство на Е. Илиева и П. Петков. Театърът е изнасял представления в Хърватска, Мексико, Германия, Швейцария, Италия, Австрия, Унгария, Испания, Русия.

 

ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР "ЗАХАРИ СТОЯНОВ"гр. Добрич, пл. „Стария орех" 1, п.к.15,
тел: 058 602 691; 058 600 148; 058 602 535,
info@ycd.bg, www.ycd.bg

Младежкият център създава вдъхновяваща среда за артистични и творчески дейности за деца и млади хора.

Центърът предлага висококачествена инфраструктура, с подходяща архитектура и функционалност на залите, което създава перфектни условия за изява. Комплексните дейности и качествени услуги осигуряват приятен престой, включително и възможност за настаняване.

Дейностите на младежкия център са фокусирани върху децата и младежите, както и към работещи с тях.

Основни принципи при работата на центъра са иновативност, креативност, разнообразие, откритост, етичност и толерантност.

Младежкият център е открит през 1974 г. и продължава да надгражда дейността си и разширява предлаганите услуги, за да отговори адекватно на потребностите на целевите групи.

Младежкият център си партнира с младежки работни групи, училищни групи, културни организации, неправителствени организации, общински, държавни и международни структури/организации. Това води до взаимно обогатяване и предлагане на гъвкави и достъпни дейности, с отворен характер.

Младежкият център ежегодно реализира конкурси на различни теми, на регионално, национално и европейско ниво. Част от тях са:

  • Областен конкурс за карикатура „Смешното в училище в карикатури“
  • Областен научен конкурс „Науката на живо“
  • Областен конкурс за есе
  • Национален конкурс за рисунка дигитална живопис и графика „Моята България“
  • Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ и др. 

Нашата мисия – да подкрепяме децата и младите хора, в процеса на тяхното развитие!

 

АРТ ЦЕНТЪР „ПАЛИТРА"
www.artcenter-palitra.com

Арт център Арт център „ПАЛИТРА" е създаден в края на 2001 година от Иван Иванов. Първоначално дейността на центъра е насочена само в областта на  съвременното танцово изкуство. През 2004 година се открива и студио за поп и рок изпълнители и така се дава старт на основната идея-създаване на институция, която да обединява всички сценични и музикални изкуства.От 2010 година арт центърът има нов дом с 3 танцови зали, концертна зала и 4 музикални кабинета,  което позволява дейността му да се развие максимално. Ежегодно в „Палитра" се обучават над 250 деца в студиата по модерен танц, класически балет, хип-хоп, брейк, артфотография, студия за поп и рок изпълнители, народно пеене и музикално студио. Организират се и курсове без възрастови ограничения по народни танци, тае бо, каланетика и степ аеробика, зумба фитнес.

Децата на „Палитра" са носители на над 150 награди от национални и международни конкурси и фестивали. Лауреати са  на международни фестивали в Италия,Франция и Гърция. Многобройни са и самостоятелните концерти  и участия в общоградски културни  прояви.

Благодарение на доброто партньорство с Община град Добрич, Арт център „Палитра" осъществи три проекта. Един от проектите е фестивал на българското хоро „За леса", който има амбицията да се провежда ежегодно с цел популяризиране на автентичния български фолклор.

Основните цели на професионалния екип от педагози и хореографи на Арт център „Палитра" е да разкрие и развие таланта, да възпита естетически вкус, да развие колективен дух и да осмисли свободното време на всяко дете чрез силата на изкуството.


ДРУЖЕСТВО НА ХУДОЖНИЦИТЕ - ГР. ДОБРИЧ

Контакти: +359 899 667 112, ел. адрес: crosspoint@mail.bg

Създадено е през 1964 година. В дългогодишната си дейност е организирало над 50 регионални художествени изложби, участвало е съвместно със СБХ - София в организирането и провеждането на биеналетата през 1968 и 1970 година и на общите художествени изложби "Земята и хората" през 1972, 1977, 1982 и 1987 г. в гр. Добрич. Организатор е на огромен брой участия на своите членове в самостоятелни, общи, специализирани, международни, групови и др. изложби, както и множество пленери.

Председател на дружеството е Божидар Тонев.

 

ДРУЖЕСТВО НА ХУДОЖНИЦИТЕ "АТЕЛИЕ 13"

Контакти: ул. “Капитан Димитър Списаревски“  № 13, вх Б, ап.8,
тел. +359/58/ 830 240 – Христо Кралев; +359/897/ 740 396 – Николай Тодоров,
ел. адрес: niktod24@abv.bg

Сдружение на художниците „Ателие 13“ е основано през 1992 година в град Добрич. От тогава до сега са представени над петдесет изложби в Добрич, София, Пловдив, Русе, Велико Търново, Силистра, Балчик, в Братислава – Словакия и Задар – Хърватия.

Председател на сдружението  е Христо Кралев.

 

СДРУЖЕНИЕ НА ПИСАТЕЛИТЕ - ГР. ДОБРИЧ

Контакти: ул. „Ген. Киселов” 1,
тел. +359/886/ 016 163,
e-mail: antimovsuihan@abv.bg 

Сдружението на писателите в Добрич е създадено през лятото на 1979 г. като подразделение на Съюза на писателите в България. От 1997 г. то е регистрирано като Сдружение с нестопанска цел. През същата година, съвместно с фирма „Ато” с президент Ваня Янкова,  започна издаването на вестника за животопис и култура „Антимовски хан”. Единадесет години вестникът е литературна трибуна на пишещите в региона. Летописът на изданието включва първия главен редактор - поетът Драгни Драгнев и отговорния секретар - белетристът Красимир Бачков. В различно време през годините главни редактори са били още Петранка Божкова, Марина Константинова, Йордан Дачев - писател, публицист, почетен гражданин на Добрич, Драгомил  Георгиев, Генчо Златев, Рада Въртунинска, Александър Белчев, Надежда Карапанчева и  Валентина Добринчева.

От 2009 г. вестникът  прерастна в списание за животопис и култура и се разпространява из цялата страна. „Антимовски хан” излиза в четири книжки годишно. Редактор е Сашо Серафимов. Списанието е едно от малкото национални литературни издания в България и е високо ценено от автори и читатели. Има собствен сайт: www.antimovski-han.org.

Сдружението на писателите извършва и активна издателска дейност, като през годините е издало десетки книги на талантливи български автори. Негови членове са носители на регионални и национални литературни награди.

Председател на сдружението е Сашо Серафимов.

 

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ФОЛКЛОРНА ТАНЦОВА СТУДИЯ "ДОБРУДЖА"

Контакти: тел: +359/888/ 556 529,
ел. адрес: fts_dobrudja@abv.bg

ПФТС ПФТС „Добруджа" е създадена през 1989 г. с цел издирване, съхраняване, популяризиране, сценично претворяване, обучение на различни етноси  и развитие на българския фолклор, подготовка на кадри за Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа". В студията ежегодно се обучават 200 деца на възраст от 6 до 25 години от пет етноса - българи, турци, роми, украинци и руснаци. Главен художествен ръководител и основател на студията е Стоян Господинов, помощник ръководител Данаила Петрова, ръководител на оркестъра Николай Иванов. В репертоара на студията влизат 25 постановки от всички етнографски области на България, но преобладават танците от обичайно - обредния цикъл на Добруджа. Завоювали са два пъти купата на Двореца на културата и спорта Варна от Коледно надиграване. Три пъти  са притежатели на купата от Европейския музикално-танцов фестивал в град Бьозел-Германия. Удостоени са със званието Представителна фолклорна танцова  студия от Националните прегледи на ЦИОФФ за България. С огромен успех  гастролира в Германия, Испания, Унгария, Македония, Сърбия, Финландия, Русия, Румъния, Швейцария, Италия, Холандия, Турция, Франция, Украйна, Белгия, Англия, Португалия и др. Досега студията е изнесла около хиляда концерта.

 

Танцов Комплекс "Алексия-Изида"

https://www.aleksia-izida-dobrich.com/Танцов комплекс Школа по танци "Алексия" е създадена от Младежки дом - гр. Добрич през 1994 г. През 1995 г. става частна школа и е оглавена от Севдалина Мавродиева. През 2006 г. става член на Българска Танцова Организация и е пререгистрирана като Зонална Танцова Организация "Алексия"- Изкуство, Култура, Спорт.

Ежегодно в ЗТО"Алексия" се обучават над 300 деца в различни направления по съвременното танцово изкуство. Школата взема активно участие в културния и спортен календар на Добрич, страната и чужбина.

ЗТО"Алексия" е една от водещите школи в областта на съвременния танц и в частност дисциплината "Танцово шоу" (Showdance).

Хореографът на ЗТО"Алексия" - Севдалина Мавродиева и нейните възпитаници притежават колекция от над 260 дипломи и над 150 купи и медали от фестивали, конкурси и шампионати в България и чужбина. В редиците на ЗТО"Алексия" са първите и за сега единствени българи- финалисти на Световния шампионат по Шоуденс - гр. Риза, Германия.

През 2011 год. ЗТО"Алексия" отвори вратите на новият Танцов Комплекс "Алексия - Изида". Негов ръководител е Севдалина Мавродиева-Нейкова, която е и ръководител и хореограф на ЗТО "Алексия". Комплексът е една от най-добрите танцови бази в България. Предлага занимания по различни стилове танци за всяка възраст.

 

ДЕТСКИ МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР „ДЕЯ“

бул. „25-ти септември" 44, гр. Добрич

https://www.dmtdeya.com/

Детски музикален театър „Дея“  е създаден през 2014 г. 

Театъра създава детски мюзикъли, които обикновено са вдъхновени от приказки на  известни автори. Музикалният театър е един от най интересните и сложните  жанрове на изкуството, който включва в себе си няколко различни дисциплини - хореография, актьорско майсторство, сценична реч и пеене. По тази причина, всяко едно дете може да намери  своето място тук.

В театъра развиват таланта си над 150 деца от град Добрич на възраст от 5 до 18 години.

Със своите сценични изяви, театър „Дея“  завоюва много призови награди, купи и грамоти от всички национални и международни конкурси, на които са се явили. Творчеството на детски музикален театър „Дея“  е част от културния живот на град Добрич, също така представя спектаклите си и в други градове на големи сцени.

Това е резултат от безграничния талант и голямото желание, любов и трудолюбие, които децата и младежите от Детски музикален театър „Дея“ влагат по време на репетициите.  

Ръководител на театъра е Лана Анцаридзе, завършила Музикално училище, специалност „Пиано“, гр. Гомел, Беларус; Музикален колеж на изкуствата „Н.Ф Соколовски“ ,специалност „Хоров диригент“, гр. Гомел, Беларус; Белоруска Държавна Академия на Изкуствата, специалност „Актриса в Музикален театър“, Минск, Беларус. 

През 2019 г. е отличена с Награда „Млад творец“ Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката.

 

БАЛЕТНА ФОРМАЦИЯ “MY DANCE” КЪМ СДРУЖЕНИЕ „ЗА ДЕЦАТА НА ДОБРИЧ“ И ШОУ ДЕНС АСОЦИАЦИЯ

Контакти: тел.: +359 899 311 123,
ел. адрес: flamkata1@abv.bg  и show_dance_association@abv.bg

 

Балетна формация “My Dance” е създадена към Сдружение с нестопанска цел „За децата на Добрич“ през 2010 година. Формацията става член на Българска Мажоретна Асоциация през 2014 г., а през 2019 г. създава Шоу Денс Асоциация. В “My Dance” се обучават деца на възраст от 4 до 18 години, разделени в четири възрастови групи. В дейността се включват изучаване на различни стилове танци /съвременни, характерни, класически, мажоретни, гимнастика и акробатика/. Пламена Петрова е ръководител и хореограф на балетна формация “My Dance” и съдия в няколко танцови дисциплини - IAM. Носител на 11 награди за хореография, награда за професионална работа с деца в областта на танците, медали за отлична работа като съдия, медал за най-млад треньор през 2015, десетки медали от танцови състезания в периода 2006-2016 година.

Балетна формация “My Dance” e четирикратен европейски шампион в 8 танцови категории в European Championship of Majorette – SPORT & European Cup – IAM , Сегед, Унгария – 2015, Шиофок, Унгария – 2016, Албена, България – 2017, Опатия, Хърватия – 2018. Носител на награди от национални и международни конкурси и състезания за танци – Бургас, Шумен, Русе, София, Варна, Албена, Лутраки /Гърция/. „My Dance” има над 100 купи за първо, второ и трето място в групови изпълнения и десетки медали за челни места в индивидуални изпълнения.

Ръководител и хореограф на формацията е Пламена Петрова

 

ХИП-ХОП ФОРМАЦИЯ „NNS сrew

Контакти: тел.: +359 897 212 703,
ел. адрес: pandemiq@yahoo.com

Хип-Хоп спортен клуб за танци „NNS crew“ е създаден през 2016 година.

Основател и треньор на клуба е Миглена Георгиева, която е завършила педагогика и хореография. В клуба членуват танцьори без възрастови ограничения, като се започне от най-малките на 6 години.

Хип-хоп танците са страстта на Миглена, която във времето превръща своето хоби в професия. „NNS crew“ е носител на многобройни национални и международни награди. Участва успешно в телевизионния формат „България търси талант“, където стига до финал.

Само през 2020 г. са завоювали І място, три ІІ места, две ІІІ места от Събитие „Unity Jam”, гр. София и Състезание по хип-хоп танци „Elite dance championship”.

 

 

 

 

 

 

Актуално

Детска млечна кухня гр. Добрич ще предлага възможност за регистрация и заявки по електронен път

26.05.2023

На пресконференция днес бе представена пред местните средства за масова информация новата електронна услуга „Виртуална кухня“, която въвежда от 5 юни 2023 г. Община град Добрич. Абонатите на Детска млечна кухня в гр....

Детска млечна кухня гр. Добрич ще предлага възможност за регистрация и заявки по електронен път
ВИЖ ДОБРИЧ
20.22° C облачно
Нагоре