Програма за развитието на туризма на територията на Община град Добрич за 2018 година

Програмата за развитие на туризма е годишен оперативен документ за реализация на основните приоритети и цели на Община град Добрич съобразени с наличните ресурси, функциониращите туристически фирми и изградените обществени структури в подкрепа на туризма – браншови сдружения в туристическия бизнес и други неправителствени организации. Тя е в съответствие с политиката на местните органи за самоуправление относно туризма на местно ниво, определена в Закона за туризма.

С набелязаните в Програмата мероприятия Община град Добрич се стреми да популяризира дестинацията чрез създаване на привлекателен имидж и благоприятна градска среда за гражданите и гостите на града.

Финансирането на тези дейности се извършва от постъпленията от туристически данък от местата за настаняване, разположени на територията на Община град Добрич. За реализирането на Програмата за туризма е заделен финансов ресурс в размер на 40 000 лева.

На свое заседание от 21.02.2018 година Консултативният съвет по туризъм взе решение през настоящата година да се реализират следните мероприятия, финансирани от бюджета на Община град Добрич:

№ по ред

 

                                     Дейности

 

Сума в лева

 

1.

Организиране на събития и мероприятия с местно и национално значение, които допринасят за развитието на туризма

 

 

 

1.1. Европейски младежки поп – рок конкурс „Сарандев”- 20 000 лева

1.2. Добруджанска черга                                                         -  3000 лева

1.3. Кулинарно шоу                                                                 -  1000 лева

1.4. Летни концерти на 06.07 и 13.07.2018 год.                    -  3600 лева

1.5. Добрички петъчни празници (Dobrich Friday Fest)       -  5000 лева

 

32 600

 

2.

 

Рекламна дейност

 

 

   

 

2.1. Пленер за изработване на късометражен филм за град Добрич по зададена тема

    10 350

 

Обща сума:

    42 950

 

Изпълнението на Програмата за развитие на туризма през 2018 година ще даде възможност за създаване на предпоставки и партньорства за реализация на стратегическите цели за развитие на Общината през 2014 – 2020 относно туризма като приоритет за Община град Добрич.

Опазването на културно-историческото наследство и съхраняването на нашата културна идентичност, утвърждаването на град Добрич като панаирен и фестивален град и развиването на конкурентноспособен туристически продукт са съществени мерки, дефинирани в Общинския план, максимално удовлетворяващи нуждите на населението и стимулиращи изграждането на ползотворни обществено-частни партньорства с фирми от туристически бранш в Общината.

Приета с решение № 32-9 от 27.03.2018 г. на Общински съвет град Добрич.

Прикачени файлове

Актуално

Програмата на Община град Добрич за Националния празник 3 март

26.02.2021

3 март – Национален празник на Република България 09.30 ч. Място: Храм „Св. Георги” Панихида в памет на загиналите за Освобождението на България и празничен водосвет   10.00 ч....

Програмата на Община град Добрич за Националния празник 3 март
ВИЖ ДОБРИЧ
6.52° C разкъсана облачност
Нагоре