Конкурс за идеен проект за реконструкция на Градски парк "Свети Георги"

Община град Добрич

 

Гласувайте за най-добрия идеен проект за реконструкция на Градски парк „Свети Георги"

Община Добрич публикува на официалния си сайт www.dobrich.bg дeпозираните идейни проекти за реконструкция на Градски парк „Свети Георги". Успоредно с това проектите ще бъдат монтирани най-късно до 16 ноември в Розариума на парка и пред хотел „България", за да могат всички желаещи да се запознаят с тях и да дадат своя глас в подкрепа на най - добрия. Гласуването ще се извърши, като всеки изтегли анкетна карта от сайта на Общината в рубриката Актуална тема. Анкетни карти могат да се  вземат и от Центъра за услуги на гражданите. След попълване на анкетите , те трябва да се пуснат в кутия, поставена във фоайето на входа на сградата на общинската администрация. Гласуването ще продължи до 20. 11. 2012 г. Проектите са номерирани по реда на тяхното постъпване в Центъра за услуги и информация на гражданите, както следва:

 

№ 1 - „Селко 7" ЕООД

№ 2 - „Дизайн Груп  Студио" ООД

№ 3 - Консорциум „Урбан груп"

№ 4 - „Архитекти за Добрич"

№ 5 - „ДАКАРХ" ЕООД

№ 6 - Консорциум „Добрич - 2013" ДЗЗД

 

За валидна анкетна карта се счита попълнената с точните данни на подателя. Всеки може да гласува за един проект, който счита за най - добър и да даде идея, за това какво още би желал да има в градския парк - развлечения, спорт, екстремни игри, експозиции на открито и др. Съгласно методиката за оценка на проектите събраните гласове за всеки един проект ще бъдат част от  сборната оценка и по този начин гражданите на Добрич ще участват в избора на най -добрия проект, който в максимална степен се доближава до визията ни за реконструкция на парка. Проектите ще бъдат оценявани от жури в състав:

1. арх. Боряна Станчева - главен архитект на Община град Добрич; 

2. Росица Маркова - главен юрисконсулт на Община град Добрич;

3. ландш.арх. Ганка Пенева - главен експерт в Дирекция УТИОС;

4. ландш.арх. Ивелина Бориславова Радилова - представител на КАБ;

5. арх. Ралица Светозарова Панайотова - представител на КАБ;

6. арх. Атанаска Стодева - представител на САБ;

7. Божидар Хинков - художник представител на СБХ;

Резервни членове:

1.      Мария Качанова - Началник отдел УТСК;

2.      Силвия Енчева - младши експерт - ИРЕФ - юрист.

 

Проектантът спечелил конкурса, ще разработи техническия и работен проект, с който ще кандидатстваме пред МРРБ по Оперативна Програма „Регионално развитие", схема „Зелена и достъпна среда".       

    

Община град Добрич

Актуално

Обръщение на Община град Добрич по повод Международния ден на хората с увреждания

03.12.2021

На 3 декември  международната общност отбелязва Международния ден на хората с увреждания.  Дата, различна от останалите, защото събира в едно надежда, воля и сърцатост. На този ден си правим равносметка дали сме...

Обръщение на Община град Добрич по повод Международния ден на хората с увреждания
ВИЖ ДОБРИЧ
2.99° C облачно
Нагоре